Home > #Hoofdnieuws > GP Oostenrijk: Bottas wint, positief weekend voor McLaren

GP Oostenrijk: Bottas wint, positief weekend voor McLaren

Stoffel Vandoorne eindige 12de in de Grote Prijs van Oostenrijk. Onze landgenoot stond aan de drempel van de puntendeling maar werd teruggefloten door een drive-through omwille van het negeren van een blauwe vlag toen Kimi Raikkonen hem kwam dubbelen. “Eigenlijk ben ik wat teleurgesteld met deze 12de plaats”, vertelde Vandoorne achteraf. “We hadden een goed ritme doorheen de hele race en ik denk dat het mogelijk was geweest om punten te halen vandaag. En dat is allemaal zeer bemoedigend.”
“Ik kreeg die straf opgelegd en dus moesten we wel iets proberen. Uiteindelijk maakte het in het eindresultaat weinig verschil”, oordeelde Stoffel. “Het is spijtig dat we geen punten haalden vandaag, maar de snelheid die we hadden dit weekend is een positief¬†gegeven voor het hele team.”

Vooraan won Valtteri Bottas voor Mercedes de Grote Prijs van Oostenrijk. Hij kon een opzittende Vettel (Ferrari) afhouden. Daniel Ricciardo redde voor Red Bull de derde podiumtrede. Lewis Hamilton kwam als 4de binnen. In het kampioenschap blijft Vettel aan de leiding.

Bij McLaren kon men terugblikken op een constructief weekend. “We hadden weinig problemen, het ritme zat goed en ik voelde me goed in de wagen”, besloot Stofel Vandoorne. “Ik zat vast achter een aantal wagens en kon die niet meer bijhalen. Maar zo gaat dat voor ons op dit moment. In het geheel was het een zeer bemoedigend weekend.”

Volgende week al is er de Grote Prijs van Engeland in Silverstone, kort bij de McLaren thuisbasis.
Tussenstand na Oostenrijk:
1.Vettel 171; 2.Hamilton 151; 3.Bottas 136; 4.Ricciardo 107; 5.Raikkonen 83; 6.Perez 50; 7.Verstappen 45; 8.Ocon 39; 10.Sainz 29; 11.Massa 22; 12.Stroll, Hulkenberg, Grosjean 18; 15.Magnussen 11; 16.Wehrlein 5; 17.Kvyat 4; 18.Alonso 2

 

(foto:mclaren)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?