Home > #Hoofdnieuws > Allure Team wint 25 Uur Spa

Allure Team wint 25 Uur Spa

De 20ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup heeft alle verwachtingen ingelost. Liefst 15.000 toeschouwers zakten af naar wat nog altijd bekend staat als het « mooiste circuit ter wereld » en zagen er op zaterdagmiddag, klokke 16 uur, liefst 118 auto’s de start nemen !

Na een helse strijd en veelvuldige neutralisaties van de race wegens ongevallen, werd de VW Fun Cup #277 Allure Team als winnaar afgevlagd. Voor Cédric Bollen en Guillaume Mondron was het al de derde overwinning in de 25 Hours, terwijl hun teammaats Sébastien Kluyskens en Frédéric Bouvy voor de eerste keer hun namen mochten inschrijven op het palmares van de toprace van de VW Fun Cup.

Twee Belgische sportkampioen zorgden voor heel wat aandacht op en rond de Ardeense piste. Jacky Ickx, zesvoudig winnaar van de 24 Uren van Le Mans, kroop tijdens de trainingen achter het stuur van de VW Fun Cup met het nummer X, maar in de race liet hij zijn kinderen Larissa, Vanina, Romain, Clément en Joy de klus klaren. Zij deden het niet slecht, want de blauwe bolide had zicht op een plaats in de top 20. Helaas, zondagochtend geraakte de auto van de familie Ickx betrokken in een aanrijding en kon pas na een tijdrovende herstelling de race hervatten.

De andere sportvedette beleefde in Spa-Francorchamps zijn allereerste autorace en hij slaagde er zelfs in de 25 Hours vol te maken. We hebben het natuurlijk over het debuut van ex-wielerkampioen Tom Boonen. In het gezelschap van Anthony Kumpen, Bert Longin en Ruben Van Gucht, sportjournalist bij VRT, tekende Boonen voor een regelmatige race en enkel een licht overhitte motor weerhield hen ervan beter te doen, maar niettemin eindigden zij op een behoorlijke 29ste plaats.

Uitslag (onder voorbehoud): 1. Allure Team (Bollen-Mondron G.-Kluyskens-Bouvy) 421 ronden ; 2. Socardenne by Milo (Caprasse F.-Balthazar-Donniacuo-Nivarlet) 3 ronden ; 3. Acome Racing 1 (Nava-Piron-Charlier-Philips) 3 ronden ; 4. ComToYou Racing (Bustin-Latragna-Dermont-Lieutenant) 3 ronden ; 5. DRM Motorsport (De Robiano-Mondron E.-Reip-Verdonck-de Mévius) 4 ronden ; 6. SP Racing by AC (Incardona-Raes-Brucculeri-Desaeger) 5 ronden ; 7. JAC Motors by 1 MTE (Jaspers-Henry de Frahan-Huygens-Muller) 6 ronden ; 8. Defi 261 (Rodrigues-Agnus-Amado-Poppy-Dileo) 7 ronden ; 9. Petrolheads (Dumarey-Van Pollaert-Glorieux-Talpe) 8 ronden ; 10. Uvio by M3M (Deott-Randaccio-Pitch-Plimmer) 8 ronden ; etc.