Home > Circuit > In een notendop: F2 – GP3 – F3 (UK)

In een notendop: F2 – GP3 – F3 (UK)

In de Formule 2 zagen we in de eerste race van het Oostenrijkse F2 weekend een nieuwe overwinning van Charles Leclerc. De Monegask speelde zijn pole voordeel volledig uit. En de strategie van Prema, een lange stint met de zachte rubbers, en dan wisselen naar de superzachte rubbers, bleek de juiste keuze. Oliver Rowland, de DAMS titelconcurrent van Leclerc, ging voor de omgekeerde weg (supersoft naar soft) maar raakte niet verder dan de 4de plaats. Latifi (DAMS) bevestigt met een 2de plaats zijn goede vorm van het moment, Prema teamgenoot Fuoco werd derde. Leclerc blijft autoritair aan de leiding van het kampioenschap.

Ook de GP3 werkte in de vooravond zijn race af. George Russel behaalde er zijn eerste GP3 overwinning. Hij bleef Aitken voor, Fukuzumi werd derde en Hubert maakte er een ART 1-2-3-4 overwinning van. Russell (49) neemt de leiding over in de tussenstand voor Kukuzumi (44), Hubert (34) en Lorandi (31).

In Spa haalde Eraam Ahmed voor Carlin de zege in de derde race voor de Britse F3. Hij vertrok vanuit pole en hield Toby Sowery (Lanan) en Ben Hingeley (Fortec) achter zich. Ahmed leidt het Britse kampioenschap op dominante wijze.

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)