Home > #Hoofdnieuws > Goede sessies voor McLaren in Oostenrijk

Goede sessies voor McLaren in Oostenrijk

In Spielberg werden de eerste vrije trainingen gereden van de Oostenrijkse F1 Grand Prix, en voor één keer verliep alles redelijk normaal voor de McLaren Honda’s. De vrijdag, met de twee lange trainingen is bij uitstek de dag dat er veel werk kan worden verzet. Stoffel Vandoorne maalde 31 rondes af in de voormiddag, en 37 in de namiddag en was altijd in de buurt van zijn befaamde teamgenoot Alonso.

Was dit alles het gevolg van de aangekondigde “spec3” upgrade van de Honda? Van de persconferentie werden we al niet veel wijzer want verder dan gemeenplaatsen als “de motor is makkelijker te gebruiken” en “hij levert meer vermogen” kwam men niet, bij monde van Eric Bouillier.

Vorig jaar kreeg de “Red Bull Ring”, een nieuwe asfaltlaag. En op het biljartlaken van Spielberg kunnen de wagens een veel stijvere setup voeren, met keiharde stabilisatorstangen en een minimale rijhoogte. Het feit dat er minder bumps zijn op de baan verbetert blijkbaar ook de stabiliteit van de wagen en de McLaren lijkt dit te waarderen. Stoffel sloot de eerste training af met 1:07.283, de zesde positie. En dat was voor Alonso, 8ste met 1:07.865. De runs werden afgewerkt met supersoftbanden. Vooraan haalde Hamilton in de Mercedes 1:05.975, bijna twee-tiende sneller dan Verstappen op de Red Bull met 1:06.165. Vermelden we ook nog dat bij Renault reserverijder Sirotkin werd ingezet (17de tijd) en bij Force India Alfons Celis Jr (18de)

Hamilton zakte in de tweede training naar 1:05.483, deze keer voor de Ferrari van Vettel (+0.147) en teamgenoot Bottas (1:05.699). Ook Alonso zette de puntjes op de i na een wissel van de vlakke bodem. De kerbstones in Oostenrijk zijn redelijk steil en beschadigingen van de bodem van de wagen zijn geen uitzondering hij deze beperkte rijhoogtes. Met de ultrasofts waren noch Alonso, noch Vandoorne tevreden met het gedrag van de McLaren-Honda. Alonso sloot af als 8ste (1:06.732), Vandoorne bleef in zijn buurt, slechts 0.127 van een seconde trager met 1:06.859.

(foto: mclaren.com)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?