Home > #Hoofdnieuws > Jacky Ickx en Tom Boonen en 500 deelnemers

Jacky Ickx en Tom Boonen en 500 deelnemers

Op zaterdag 8 juli, om 16 uur stipt, wordt voor overvolle tribunes de start van de 25 Hours VW Fun Cup gegeven. Met 121 bolides op de deelnemerslijst is de wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps een vaste waarde geworden op de nationale en internationale autosportkalender.
In de VW Fun Cup beschikt iedereen over dezelfde wagen: een ware racebolide van 175 pk, voor 750 kg, met de look van de beroemde Volkswagen Kever. Van april tot oktober wordt er dan wel een kampioenschap verreden, het hoogtepunt is vast en zeker de 25 Hours VW Fun Cup. Naast de race op zich en de verschillende wedstrijden in het voorprogramma onderscheiden de 25 Uur zich door hun familiale sfeer, met heel wat animaties voor jong en oud!
In 2017 zijn de 25 Hours VW Fun Cup aan hun 20ste editie toe. Die verjaardag wordt in stijl gevierd, met twee Belgische sporticonen aan de start. Zesvoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans, vice-wereldkampioen Formule 1 voor Ferrari en winnaar van Parijs-Dakar (onder andere…) Jacky Ickx is aanwezig met zijn vijf kinderen, rijdend met de wagen met het nummer… X. Ook op de deelnemerslijst staat levende wielerlegende Tom Boonen, die zijn allereerste autorace zal afwerken. Hij verschijnt aan de start met het nummer 114, ofwel het aantal officiële UCI-wielerzeges die de voormalige wereldkampioen op zijn palmares staan heeft. Zowel Ickx als Boonen zullen het hele weekend lang in het centrum van de belangstelling staan!
Maar de 25 Hours VW Fun Cup, dat is voor alles 500 rijders uit 18 verschillende landen die de langste race ter wereld afwerken. Als zaterdag om 16 uur 121 VW Fun Cup voor de eerste keer de Raidillon bestormen zal het publiek alvast ogen te kort komen!

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni