Home > #Hoofdnieuws > 25 Hours VW Fun Cup in cijfers!

25 Hours VW Fun Cup in cijfers!

De 25 Hours VW Fun Cup, dat is de langste race ter wereld. Een evenement dat op meer dan één manier uniek is, zeker door enkele soms verbazende statistieken.

121 VW Fun Cup staan er op de deelnemerslijst.

Ongeveer 560 rijders liepen langs de administratieve controles. Noteren we dat een vijftiental rijders zich hebben ingeschreven op twee wagens, want ze rijden zowel in de Eenzitters als de Tweezitters.

18 landen staan op de huidige inschrijvingslijst: Zuid-Afrika, Duitsland, Australië, België, Burundi, Canada, China, Spanje, Verenigde Staten, Frankrijk, Groot-Brittannië, Iran, Italië, Japan, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Monaco, Wales, Nederland, Rusland, Slovakije, Zweden, Zwitserland en Thailand.

23 wagens zijn ingeschreven in de categorie van de Tweezitters, waardoor ongeveer 400 passagiers de wedstrijd van binnenin kunnen beleven.

33 live videobeelden tussen zaterdag 9 uur en zondag 18 uur. De livestreaming is te bekijken vanaf zaterdagochtend op de website van de VW Fun Cup: http://25hours.vwfuncup.eu/ . U krijgt er beelden van de race, interviews, reportages, een blik achter de schermen…

175 pk, dat is het vermogen dat de Volkswagen tweelitermotor (1983 cc) met injectie in de VW Fun Cup Evo 3 levert, een wagen die door het gros van de deelnemers wordt gebruikt.

205 km/u, is de topsnelheid van een VW Fun Cup op het circuit van Francorchamps.

5 verhoudingen voor de sequentiële Sadev-versnellingsbak in de VW Fun Cup Evo3. Daar kan u ook nog een achteruit bijvoegen, die in sommige situatie erg van pas kan komen…

5, zoals het aantal kinderen van Jacky Ickx die in het gezelschap van hun zeer bekende vader deelnemen aan de race: Joy, Vanina, Larissa, Clément et Romain.

750 Kg, het minimumgewicht – zonder rijder – dat een VW Fun Cup Evo3 op gelijk welk moment in de 25 Hours VW Fun Cup moet wegen.

2’59’’558: de tijd van de pole position van vorig jaar, neergezet door Edouard Mondron in de #277 Netcom by Allure Team. Noteer dat met 2’59’’355, diezelfde bolide in de race nog sneller ging.

3.046,74 kilometer. Het absolute afstandsrecord dateert van de editie 2011, toen het kwartet Van Impe-Bentchikou-Dupassage-Leenders het circuit van Francorchamps 435 aflegde om de belangrijkste wedstrijd van het seizoen te winnen.

1,279 seconde. Het kleinste verschil aan de finish van de 25 Hours VW Fun Cup. Dat was in 2014, toen Guillaume Mondron tot op het eind de aanvallen van de ervaren Alain Ferté (samen met Philippe Illiano en Louis Gervoson op de #911 SPI) afsloeg, om samen met zijn teamleden van Allure Team Cédric Bollen, Frédéric Caprasse en Kevin Caprasse de zege te behalen.

Ongeveer 500 piste- en standcommissarissen waken over de veiligheid van de deelnemers en de teamleden, maar controleren ook of het reglement gerespecteerd werd.

Het organisatieteam van de 25 Hours VW Fun Cup – Kronos Events, zijn leveranciers en de leden van RACB Sport, de Belgische autofederatie – bestaat uit meer dan 230 personen.

12 technische commissarissen van de RACB Sport waren op donderdagavond in Stavelot aanwezig om alle auto’s in het stadscentrum (tegenover de Abdij) te controleren.

114. Het nummer van de wagen van de Belgian VW Club bestuurd door Anthony Kumpen, Bert Longin, Ruben Van Gucht en… Tom Boonen. Dat cijfer is precies het aantal officiële UCI-wielerzeges die de wereldkampioen van 2005 in zijn carrière behaalde.

1.740 raceminuten vanaf vrijdag 15u45. Naast de 25 Hours VW Fun Cup bestaat het programma ook uit het BRDC British F3 Championship (3×20’), de Lotus Cup Europe (2×30’) en de British GT (2×60’). . Kortom, spektakel genoeg!

16u00 : het startuur van een race die u onder geen beding mag missen. Wees er bij!

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni