Home > #Hoofdnieuws > Even uw aandacht voor de Belgen in de MotoGP!

Even uw aandacht voor de Belgen in de MotoGP!

De MotoGP kent een hectische kalender in het begin van deze zomervakantie. Het motorwereldje is dan ook constant in beweging en vooral de afgelopen dubbelaffiche, met Assen en de Sachsenring op één week van elkaar, was meer dan de moeite waard.

Een goede week geleden liet Valentino Rossi zijn 10de overwinning optekenen in de TT van Assen, twintig jaar nadat hij daar zijn debuut maakte, na een ongemeen boeiende race waarbij de Italiaan zich opnieuw in de race om het wereldkampioenschap zette. Maar lang kon hij van zijn exploot niet genieten want reeds afgelopen weekend sloeg het MotoGP circus zijn tenten op in de buurt van Chemnitz, langs de iconische Sachsenring. Opnieuw een baan waar geen uitdaging geschuwd wordt: op en af de heuvel in voornamelijk linkerbochten. Eén man draagt de titel “King of the Ring” en dat was Marc Marquez. Hij was opnieuw onnavolgbaar en haalde souverein de winst binnen voor publiekslieveling Johan Folger. De Duitser haalde met een 2de plaats zijn beste klassering in de MotoGP maar moest in de eindfase het tempo laten zakken toen zijn banden erdoor zaten. Niet Vinales, of Dovizioso gaat de zomer in als leider in de tussenstand, maar dus wel Marquez en de Honda!

Niet het seizoen van Livio Loi

En ook in de andere klasses blijft het boeiend. In de Moto3 kwam onze landgenoot Livio Loi er tot nu toe weinig aan te pas. Vreemd, want zijn Leopard teamgenoot Joan Mir rijdt de pannen van het dak en scoorde ook op de Sachsenring nog een indrukwekkende overwinning. Loi kwam met een 7de plaats weg met het beste resultaat van zijn seizoen tot nu toe. Mir voert het kampioenschap aan met 165 punten voor de Italiaan Fenati (128). Loi staat 17de met 24 punten.

Marc VDS op weg naar de titel, Simeon op weg naar MotoGP?

Het seizoen van Xavier Simeon kabbelt ondertussen ook voort in de Moto2 klasse. De Belg houdt vast aan een 19de plaats in de tussenstand, met 16 punten, maar de titel lijkt een zaak te worden van de Italiaan Morbidelli, op een fiets van …een Belgisch team: EG 0,0 Marc VDS! Morbidelli staat met 174 punten los van de concurrentie in de vorm van de Zwitser Thomas Luthi (140) of de Portugees Oliveira (117). Maar voor Simeon lijkt de toekomst rooskleurig want er lijken daadwerkelijke gesprekken te zijn tussen zijn management (Zelos) en een MotoGP team. De kans zit er dus in dat we een Belg in de hoogste klasse van de motorsport krijgen volgend seizoen. Er wordt gesproken over een Ducati chassis, van het vorige seizoen dan wel. Mooi genoeg om zich te laten opvallen want de Spanjaard Bautista haalde op de Sachsenring nog een top 10 positie bij de MotoGP op een Ducati 2016…

Het MotoGP seizoen gaat even in zomerreces en herneemt op 6 augustus met nog een andere klassieker: de Grote Prijs van Tsjechie, op de mooie baan van Brno.

(foto Simeon: motogp.com)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…