Home > #Hoofdnieuws > Bart Lenaerts blijft koel in tropisch Houthalen

Bart Lenaerts blijft koel in tropisch Houthalen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Met de slalom van Houthalen ging de discipline zijn tweede seizoenshelft in. Het was heet voor de 51 deelnemers aan de slalom. Zeer heet. En dat zullen ze geweten hebben daar op de het industriezone Europark.

Tropische omstandigheden werden het. Maar met de start om 11 u in de voormiddag en het nummer 9 op de deuren kwam Dominique Van Kerckhove er in de eerste reeks nog het beste vanaf. Hij zette de besttijd neer met 1.33. Met Jörgen Draelants en de Mini op de tweede plaats (1.33.928), Bart Lenaerts en de Lotus Elise (1.37.221) als derde en Frederik De Clercq Frederik met de Westfield als vierde (1.37.932) tekende alle kampioenschapspretendenten present op de afspraak. De temperaturen rezen de hoogte in en topten 31°C op de middag. De tijden smolten eveneens in deze hitte en duikelden onder alles wat er in reeks 1 was gezet. Opnieuw nam Dominique Van Kerckhove Dominique (1.31.656) de rest van het veld op sleeptouw. Zijn AC Medina collega De Clercq volgde (1.31.953), deze keer voor Bernard Wilmet en de Peugeot 104 (1.33.966).

Tegen de derde reeks, omstreeks 15u20 in de namiddag, was de wedstrijd een ware test voor mens en machine geworden. De hitte gooide wat roet in het eten van sommigen. Zo wisselde Van Kerckhove meerdere keren van banden maar vond het goede evenwicht niet meer. De derde reeks werd spek voor de bek van Bart Lenaerts, die de alchemie van de bandenrubbers het beste onder de knie had. Het werd een indrukwekkende 1.29.882 voor de Lotus Elise, en daar kon zelfs een Draelants niet aan met zijn 1.32.663 evenmin als een verbeterde tijd (1.33.744) voor Wilmet.

De andere zegekandidaten tikten de paaltjes à volonté aan. Zowel Van Kerckhove als De Clercq gingen in de fout. Afwachten dus wat de vierde en beslissende reeks zou brengen.
Dat de afstelling van de Mini Alora langzaam op punt kwam te staan in deze bakoven-hitte werd bewezen door Draelants met de besttijd in de vierde reeks (1.30.695), en de stelling werd bekrachtigd door teamgenoot Dirk Smets, die met 1.35.370 een derde tijd op de tabellen zette. Bernard Wilmet kroop nog iets dichterbij in de gele Peugeot 104 met een 1.31.536 maar uiteindelijk kon niemand meer tippen aan de kanontijd die Lenaerts neerzette in de derde reeks.

Lenaerts scoort dus met de Lotus zijn tweede zege van het seizoen en zet zich daarmee terug in de race om het VAS-kampioenschap. En met een goede 8/10de seconde voorsprong bracht hij Jörgen Draelants, uiteindelijk tweede, een serieuze slag toe! Bernard Wilmet vervolledigde de top 3 terwijl Dominique Van Kerckhove net aan de voet van het podium strandde. De jongeman uit Gentbrugge moet hier dus wat toegeven in de tussenstand.

Een tropisch weertje, een goede deelnemerslijst en een boeiende strijd om het kampioenschap. En als toetje zagen ze ook de kersvers verkozen VAS voorzitter, Boudewijn Baertsoen, samen met met wedstrijdleider Didier Bienstman in een Renault Alpine het parcours afsluiten van deze geslaagde editie. Het is nu even rust voor de slalomdeelnemers want de volgende afspraak volgt op 27 augustus met de 32ste Druivenslalom in Overijse.

(vas)

foto’s: Peter Bouvin en Jeff Moons

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”4836,4826,4832,4833,4827,4831,4828,4835,4829,4834,4830,4837,4838,4825″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”4000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”