Home > #Hoofdnieuws > Blancpain Series aan laatste halte voor Spa toe

Blancpain Series aan laatste halte voor Spa toe

De aandacht voor de uithoudingsraces blijft voorlopig op Frankrijk toegespitst. Juist één week na Le Mans, staat de 6 Uur van Paul Ricard op het menu, de derde manche van de Blancpain GT Endurance, maar vooral de generale repetitie voor de Total 24 Hours of Spa, het hoogtepunt van de 2017 Blancpain GT Series.

Vanwege de langere wedstrijd, zaterdagavond tussen 18u00 en middernacht, in de aanloop naar de klassieker in de Ardennen, zien we ook nieuw en schoon volk.

Audi pakt uit

Zo zet WRT twee bijkomende wagens in, met in de #1 René Rast, Nico Müller en Antonio Garcia en in de #2 Audi Christopher Mies, Connor De Philippi en Fred Vervisch. Benoît Tréluyer, Nathanaël Berthon en Stéphane Richelmi rijden voor de gelegenheid met de #6 Team WRT Audi. Uiteraard vinden we ook kersvers LM GTE-winnaar Dries Vanthoor, die het doet met Marcel Fässler en Will Stevens. Nog een nieuwe Audi R8 LMS vinden we bij Saintéloc Racing met Markus Winkelhock en Christopher Haase, die nog een derde man mee aan boord krijgen. ISR Racing doet dan weer een beroep op Jamie Green, Kelvin van der Linde en Frank Stippler.

Bij Mercedes en Lamborghini zien we weinig tot geen veranderingen, waren het niet een Reiter Gallardo voor de Reiter Young Stars Caitlin Wood en Marko Helistekangas. Zij doen het met Tomas Enge. Vermelden we nog de aanwezigheid van Maxime Martin, opnieuw met de ROWE BMW en Bertrand Baguette, in een Attempto Racing Lamborghini, en uiteraard Maxime Soulet bij Bentley.

Verder van Belgische zijde is er Christian Kelders bij Sainteloc verder zijn ding doet en gaat Louis Machiels op zoek naar een tweede sterke prestatie, na Monza, in de Spirit of Race Ferrari 488. Last but not least zijn er Bernard Delhez en Jacques Duyver in de Am cup.

Er zijn in Paul Ricard meer punten te verdienen, met 33 voor de winnaar, 24 voor de tweede en dan 19, 15, 12, 9, 6, 4, 2 en 1 punt voor de rest van de top 10