Home > #Hoofdnieuws > Exit Parade 24 Uur van Spa en Spa Rally?

Exit Parade 24 Uur van Spa en Spa Rally?

In Spa heerst opschudding door een streng decreet in verband met waterwingebieden. De bekende historische regelmatigheidsproef Coupe des Sources vindt, ondanks meer dan 100 voorinschrijvingen, niet plaats omdat de organisatoren amper nog over het grondgebied van Spa kunnen. In Spa ligt de fabriek van Spadel, de waterproducent, en dus ook waterwingebied. Nu is de Waalse wetgeving sinds 1 januari zo streng, dat zowat heel Spa een no go-zone is geworden, op uitzondering van de… bekende rallyheuvel Clementine. Ook de parade van de 24 Uur van Spa (dus enkel de parade op woensdag en niet de race zelf!) en uiteraard de rally van Spa, zijn ernstig bedreigd. Indien er geen uitzondering wordt toegestaan – vanwege de minster -, is er geen mogelijkheid om deze evenementen te laten doorgaan. Echter, vandaag viel de Waalse regering en er is dus geen bevoegde minster meer…