Home > Rally > BRC > Duitse Estering was gastheer voor het BK Rallycross

Duitse Estering was gastheer voor het BK Rallycross

De Estering in het Duitste stadje Buxtehude nabij Hamburg speelde afgelopen weekend gastheer voor de derde manche van het BK Rallycross. De Duitsers zien de BK-rijders graag komen, zeker wanneer ze met een erg mooi aantal de Belgisch-Duitse grens overschrijden om punten te sprokkelen in het noorden van Duitsland.

Het deelnemersveld werd in de diverse klassen aangevuld met enkele Tsjechen, Denen, of enkele lokale piloten. Maar in een aantal klassen werden deze achteraf uit de uitslag gehaald wanneer de punten werden verdeeld.

Voor de Duitser Andreas Steffen (Ford Fiesta) gold dat niet in de klasse Supercars. Deze gaf blijkbaar te kennen een deelname aan meerdere BK-manches in het resterende seizoen te overwegen. De Limburger moest met zijn Ford Focus alvast nipt zijn meerdere erkennen in Steffen, die verder ook actief is in EuroRX. De Nederlander Wil Teurlings was in Buxtehude aan de slag met zijn vertrouwde Volvo S40 en werd derde.

Het debuut van een Skoda Citigo in rallycross

De klasse Super1600 kreeg alweer een internationaal tintje waarbij de Tsjech Josef Susta met een primeur uitpakte. Hij kwam aan de start met een prachtige Skoda Citigo en schonk de nieuwe wagen meteen de eerste zegebloemen. De Let Basiuska Rokas (Skoda Fabia) werd derde voor onze landgenoot Dennis Remans (Ford Fiesta). Wat de punten betrof was de volle pot voor Remans, voor Yves Teelen en Davy Van Den Branden. In de tussenstand neemt regerend kampioen Remans de fakkel over van Saxo-rijder Steve Otzer.

EK-ganger Steve Volders maakte in de klasse Supernationals onder 2 liter zijn favorietenrol waar en bleef met zijn Ford Fiesta Nick Neyens (Ford Escort) en Dave Van Beers (Renault Clio) voor. Volders, die driemaal achter elkaar een Europese finale wist te behalen de afgelopen weken, leidt de stand met het maximum der punten (60) na drie wedstrijden. Kleine anekdote: na de wedstrijd was het Volders’ dochter die voor de gelegenheid het podium (hoofdfoto) mocht betreden om de grootste beker in ontvangst te nemen, want hijzelf stond … onder de douche.

Het Volvo-duo Kristof Bex (eerste) en Luc Maris (tweede) legde beslag op de eerste twee plaatsen  terwijl BMW-rijder Stefan  Vaesen naar de derde en laatste podiumstek snelde. Bex (57 punten) blijft soeverein leider voor Luc Maris (46 punten).

Verder was er in het zog van het BK de vierde manche van de SRX-cup. Loris Cencetti JR was voor het Luxemburgse team Autodis de snelste van de meute Ssangyong Actyon Sports. Guillaum De Ridder (GDRX), een weekje eerder nog aan het werk in het Noorse Hell, werd tweede.

Over een kleine maand herneemt het BK op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen, meer bepaald op zondag 16 juli.

(foto’s Rainer Welzel)

You may also like
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit
In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland
BK RX: Start uitgesteld
BK RX: Bora zoekt en vindt circuits