Home > Circuit > In een notendop: Euro F3 (race 2) en DTM in Budapest

In een notendop: Euro F3 (race 2) en DTM in Budapest

Callum Ilott (Prema) won met gemak de tweede race voor de Europese F3 op de Hungaroring. Ilott vertrok vanaf pole en bouwde gestaag een voorsprong uit tot niemand hem meer kon bijhouden. Lando Norris (Carlin) miste zijn start compleet en diende genoegen te nemen met de 15de positie. Joel Eriksson (Motopark) kwam als 2de binnen en de Chinees Ghuanyou Zhou (Prema) vervolledigde het podium. Klassmentsaanvoerder Maximiliaan Günther (Prema) werd 6de maar blijft wel aan de leiding van de tussenstand met 172 punten voor Eriksson met 158. In de vooravond is er de afsluitende race van het Hungaroring weekend.

Jamie Green werd na race1 in de DTM gediskwalificeerd omdat een controlemoer op de voorvleugel werd afgedekt. Team Rosberg gaat in beroep tegen de beslissing.

In de derde vrije training voor de DTM bleef Audi op zondagmorgen domineren met René Rast (1m35.802s), Jamie Green (1m35.854s), Nico Müller (1m35.947s) en Mike Rockenfeller (1m36.001s). Maxime Martin was the beste BMW rijder op de 12de plaats.

Rene Rast (Audi) haalde de pole voor race2 van de DTM in Budapest. Voor Witmann (BMW) en Ekström (Audi). Martin plaatste zijn BMW op de 16de plaats en start van de voorlaatste rij in de race van deze namiddag.

(foto: dtm.com)

You may also like
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT
In een notendop: ADAC GT en DTM