Home > #Hoofdnieuws > Lastig en stoffig voor Neuville op Sardinië. Paddon verrassend leider

Lastig en stoffig voor Neuville op Sardinië. Paddon verrassend leider

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Onze landgenoten Neuville en Gilsoul openden gisteren goed met de beste tijd op de korte showproef van Ittiri. Dat betekende eerder een psychologisch voordeel want meer dan 0.2 seconden voorsprong op Ott Tanak (M-Sport Fiesta) leverde het de Hyundai rijder niet op. Een dubbele lus van 4 proeven (Terranova, Monte-Olia, Tula en Tergu-Osilo) staat vandaag vrijdag op het programma.

Meeke opende goed door met de Citroën C3 de scratch te klokken op Terranova en met een halve seconde voorsprong als leider aan te komen op Monte Olia. “Stof is het grote probleem” meldde de Brit. En dat was ook het geval voor Neuville, die samen met Ogier vooral het stof van de baan mocht vegen voor de achterop komende concurrenten. Op Terranova ging Neuville te ver op een kruispunt en ondertussen is hij (ondanks een tweede stek op Tula) teruggeslagen tot 18 seconden achterstand.

Het venijn zat hem in de staart van deze eerste lus op vrijdag, want voorlopige leider Meeke rolde zijn Citroen C3 op Tergu-Osilo en verloor 7 minuten. Weg leiding dus en dat was het sein voor Esepakka Lappi om zich met de Toyota in de kijker te rijden. Hij werd daarmee de 4de rijder op 4 KP’s op de scratch te pakken.

Om dus maar te zeggen dat het moeilijk wordt om een pijl te trekken op deze rally na de gebeurtenissen van vanochtend. Het lijkt erop dat Ogier en Neuville, die als eersten de baan op moeten, weinig kans zullen krijgen om een rol van betekenis te spelen. De leider is op dit moment Hayden Paddon, met de Hyundai op dit ogenblik slechts 4.3 seconden los van Hanninen (Toyota). Vooral Mads Ostberg, in zijn privé Fiesta R5 op slechts 4.4 seconden, krijgt hier een unieke kans!

Maar de rally is zwaar en nog lang. Eerst even afwachten welke verrassingen Sardinië nog in petto heeft voor de WRC rijders.
Er is nu een langdurige service gepland en de wedstrijd pikt opnieuw aan met een herhaling van de ochtendlus vanaf 15u25.

(foto: wrc)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender