Home > #Hoofdnieuws > Neuville ijzersterk in Sardinië

Neuville ijzersterk in Sardinië

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Thierry Neuville mag dan wel niet de leider zijn in de WK Rally van Sardinië, die eer is voorlopig weggelegd voor zijn teamgenoot Haydon Paddon, onze landgenoot is aan een ijzersterke wedstrijd bezig. Ondanks zijn zeer nadelige startpositie op het loodzware parcours, is Neuville tweede, op amper 8 seconden van Paddon. Sébastien Ogier, Neuville’s concurrent in de strijd om de wereldtitel, is 7de, op bijna driekwart minuut.

Neuville won vorig jaar al in Sardinië en ook dit jaar maakt hij een kans op de zege. Ondanks het feit dat hij als tweede de weg op moet, een nadeel op de stoffige wegen vol stenen, houdt hij dus vooraan stand. Bovendien reed Neuville ook al eens lek wat hem een handvol seconden kostte. Niet alleen de zevende plaats van Ogier zegt iets over de prestatie van Neuville, ook heel wat concurrenten die eerder voor hem plaats namen, gingen ondertussen van de baan. Juho Hänninen (Toyota), Kris Meeke (Citroën) en Elfyn Evans (Ford) doken de weg af, terwijl Craig Breen (Citroën) en Dani Sordo (Hyundai) beide motorproblemen kenden.

Hayden Paddon leidt dus in de rally van Sardinië, met 8’’2 voorsprong op Thierry Neuville. Onze landgenoot heeft dan weer 1’’3 bonus op Ott Tänak (Ford). Jari-Matti Latvala (Toyota), Mads Ostberg (Ford), Juho Hänninen (Toyota) en Sébastien Ogier volgen.

Morgen zaterdag staan zes proeven voor goed 145 kilometer op het menu, zondag volgen nog vier proeven van samen 42 kilometer.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/DB5VrwEXkAAydoC.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/11501_KrisMeeke-Italy-2017_002_944x531.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]