Home > VAS > Rallycross > Glosso in Dakar modus

Glosso in Dakar modus

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/gl-3-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/gl-3-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De inmiddels al derde wedstrijd om het regionaal rallycross kampioenschap was een voltreffer van formaat, ook al noteerde men niet zoveel inschrijvingen op het zonovergoten Glosso circuit in Arendonk. Het kleine circuit moet het nu niet meteen van de snelheid hebben maar van een flinke dosis verstand om het technische circuit te bedwingen. Wie goed uit de startblokken komt heeft al snel een streepje voor, belangrijk voor de broodnodige kampioenschapspunten. Het stof op het circuit maakte het de deelnemers er niet makkelijker op.

Klasse C (Promotie): Maeynincks slaat terug

Bij Yorick Maeyninckx zat de snelheid er alvast flink in. De jongeman (hij is pas 18 jaar) uit Poederlee reed in de Promoklasse nog maar eens iedereen op een hoopje. Zijn tweede overwinning van het seizoen, en voor de derde keer in drie races stond hij op het podium. Maeyninckx reed in de Opel Kadett tweemaal naar een snelle tijd en wist al snel dat hij een streepje voor had in de A- finale. Enkel Bram Schepens in de Peugeot 106 zou hem weleens aardig het vuur aan de schenen kunnen komen leggen. Maar zover kwam het niet want Maeyninckx nam een knappe start en hield de deur voor zijn naaste concurrentie mooi gesloten. Wim Van Tiggelen in de Peugeot 205 trachtte om Maeyninckx bij te benen, maar kon alleen maar wat komen aandringen. Maeyninckx ging knap als eerste over de meet voor een goed gevolgde Wim Van Tiggelen. Bram Schepens mocht het brons in ontvangst nemen. “Ik heb me enorm goed geamuseerd vandaag. ” Liet een dolgelukkige Yorick Maeyninckx achteraf verstaan. “Je moet weten dat ik nog maar van verleden jaar met een rijbewijs op zak rondloop. Voordien reed ik een beetje autocross maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met rallycross. Hier komt toch wel wat rekenwerk bij kijken.” 

Klasse A: Van Nunspeet toch nog altijd onverslaanbaar

Bij de regionale min 1600cc wagens was het uitkijken of dat Steven Van Nunspeet zijn pechdag van enkele weken geleden kon goed maken. Het euvel, een defecte versnellingsbak, werd goed hersteld en er moesten er zeker punten worden gescoord. Van Nunspeet liet al in de eerste heat van zich horen, al moest hij opnieuw rekening houden met een sterk rijdende Davy Wynants in de Seat Ibiza. Amper 40/100ste van een seconde was het verschil. Van Nunspeet hield het hoofd koel reed nog maar eens de snelste tijd en de pole voor de A-finale was een feit. Davy Wynants plaatste zich nog knap als tweede voor de A reeks en teamgenoot Jon Remans vocht zich ook aardig een plaatsje richting finales. Maar er stond geen maat op de snelle Honda. Van Nunspeet bleef iedereen voor met een doordachte start en ook toen de zichtbaarheid door het opstijgend stof zo goed als nihil was, bleef Van Nunspeet het gas er ophouden.  “Dat was de enige optie om mijn voorsprong zo groot mogelijk te houden. Ik had even schrik dat er iets zou gaan gebeuren toen de zichtbaarheid zo goed als onbestaande was geworden.” Uiteindelijk waren het zorgen om niets want Van Nunspeet won makkelijk voor Jon Remans en Davy Wynants.

Klasse B: Leysen van onder het stof

De klasse plus 1600cc dan waar al tijdens de reeksen geen maat stond op Stijn Severijns in de Opel Ascona. Severijns hield de hele dag het tempo erg hoog. Naaste achtervolgers Andy Leysen (BMW 530) en Yves Heyns (BMW E39) konden enkel maar toekijken. Severijns plaatste de snelle Opel op de pole in de A-finale maar het was Andy Leysen die vol op het gas ging staan richting de eerste bocht. Severijns verslikte zich en ging zwaar in het decor. Een mooie podiumplaats kon meteen wel vergeten. Leysen gaf zijn BMW de sporen en werd op de lijn gevolgd door een sterk rijdende Jan Driesen. Regerend kampioen Jonas Kemps had een moeilijke dag maar kwam wel via winst in de B-finale naar de A-reeks en redde de meubelen aardig met een derde plaats.

Voor de 4de manche van dit seizoen keren de deelnemers terug naar het Duivelsbergcircuit, op 15 juli.

 

 

 

Uitslagen Glosso 4 juni

 

PROMO KLASSE C
1 MAEYNINCKX YORICK OPEL KADETT 20
2 VAN TIGGELEN WIM PEUGEOT 205 17
3 SCHEPENS BRAM PEUGEOT 106 15
4 VANDEPAS EDDY PEUGEOT 205 GTI 14
5 LOODTS RUDY OPEL CORSA 13
6 JANSEN ROB CITROEN SAXO VTS 12
7 KUNNEN DANNY TOYOTA CORROLLA 11
8 NIJSSEN MAARTEN HONDA CRX 10
9 MERTENS NICK OPEL ASTRA 9
10 LAUWERS ANTHONY OPEL ASTRA 8
11 NIJSSEN WOUTER PEUGEOT 205 7
12 SCHEYLTJENS PRISCILLA VW GOLF 3 6
13 DIERCKX YANNICK BMW E30 5
14 CAENEN PIERRE SEAT IBIZA 4
15 SCHEVENEELS KEVIN OPEL ASTRA 3
REGIO KLASSE A
1 VAN NUNSPEET STEVEN HONDA CIVIC 20
2 REMANS JON HONDA CIVIC 17
3 WYNANTS DAVY SEAT IBIZA 15
4 DIRKX ROLAND TOYOTA MR2 14
5 DEXTERS DIDIER TOYOTA MR2 13
6 ENGELEN MARTIJN HONDA CRX 12
7 VAN DER LINDE RENS HONDA CIVIC 11
8 DEMANDT BENNY HONDA CIVIC 10
9 THEUNS BAS CITROEN AX 9
10 ANTHONI GUY HONDA CIVIC 8
11 RAEMAEKERS EDDY OPEL CORSA 7
12 NIEUWENHUIZE WILCO OPEL CORSA 6
13 OOMS TOM VW GOLF 5
VERSTRAETEN JEAN-PIERRE TOYOTA COROLLA
REGIO KLASSE B
1 LEYSEN ANDY BMW 530 20
2 DRIESEN JAN BMW COMPACT 17
3 KEMPS JONAS BMW M3 15
4 GEUDENS JOHNNY BMW E46 COUPE 14
5 HEYNS YVES BMW E39 13
6 SEVERIJNS STIJN OPEL ASCONA B 12
7 MOOREN DIRK OPEL ASTRA 11
8 WILLEKENS PIETER-JAN OPEL ASTRA 10
9 CAERLEN KRISTOF OPEL ASTRA 9
10 DE BUSSER JEF BMW COMPACT 8
11 LENARCZYCK SEBASTIAAN RENAULT CLIO 7
12 VERHULST BRAM FORD FIESTA 6
13 VAN GORP DIETER BMW 535 5
14 VERHOEVEN ROEL BMW E36 4
15 STANS KEN OPEL CORSA 3
16 DANCKERS CHRIS BMW COMPACT 2
17 GEERTS BART BMW 325 COUPE 1
18 DANCKERS GREGORIUS BMW E36 1
VANISTENDAEL NOEL FORD ESCORT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
        

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”