Home > VAS > Rittensport > Molenclassic: slingerend tussen Tielt en Cadzand

Molenclassic: slingerend tussen Tielt en Cadzand

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/molcl2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Molenclassic verhuisde zijn wedstrijdcentrum van Schuiferskapelle naar de gekende Europahal te Tielt, een plaats waar de TAC, de Tieltse Automobielclub, zich helemaal thuis voelt want het is ook de serviceplaats voor hun gelijknamige rally. Maar een paar maanden na de openingswedstrijd in Antwerpen, was de vraag voor de Classic deelnemers, wie er deze Molenclassic op zijn naam zou schrijven…

Vanoverschelde is een begrip in de wereld van de oriëntatiesporten, en dus ook van de Classic. Het roadbook voerde de deelnemers doorheen Vlaanderen naar de Nederlandse grens, waar in Cadzand een lus werd afgewerkt, waarna er werd teruggekeerd naar Tielt. “Er zaten veel molens in”, verklaarde Nick Vanoverschelde, “maar ik ken ze niet allemaal bij naam!” Maakte Nick het de deelnemers speciaal moeilijk? “Niet echt”, bevestigde hij in het hoofdkwartier in de Europahal. “Maar er staken wel een paar valletjes in. Zo was er in deel 1 een valse stempelcontrole. En tot mijn verbazing trapte ruim een kwart van de deelnemers in deze val. En ook in het derde deel, vlak voor de aankomst, zaten er nog twee scherprijders, en die maakten nog de nodige slachtoffers.”

“Ja die hadden we dus mee”, zei Jan Eysermans, die samen met Wim Poulmans in de Subaru Impreza nog aan de leiding stond na het tweede deel. “Dit derde deel doet ons de das om.” En dat was ook het geval voor Patrick Holemans en Paul Van den Wyngaert, met de Mazda CX5 de eerste leiders met amper 0.150 strafpunten na het eerste deel, maar ze incasseerden er ook nog 40 in het laatste deel. Ze werden uiteindelijk 4de algemeen en de winnaars van de klasse Toertimer. Het was allemaal goed nieuws voor Jos en Steven De Man, de voormalige klassekampioenen in de VAS rittensport, en voor de toeschouwers en geïnteresseerden de kans om de originele Matra Murena nog eens op het voorplan te zien. Het vader-zoon duo tikte aan met 9 punten, en dat was ruim voldoende om de jonge garde van de Mechelse Autoklub, Tim Claeys en Jorden Boone, tevens de winnaars van de klasse Youngtimers, achter zich te houden (40 punten). Eysermans en Poulmans mochten het podium nog vervolledigen met 40.5 punten.

“Het is wat spijtig dat er zoveel tijd ligt tussen de verschillende wedstrijden”, vertelden Jos en Steven De Man achteraf. “Dat zag je wel aan onze resultaten in het begin van de wedstrijd. De 8 strafpunten, dat zijn eigenlijk 8 minuten, die we pakken op het tweede deel waren echt een gevolg van het gebrek aan concentratie. We zijn wel fans van de wedstrijden waar eerder wat snelheid inzit, maar goed, dit ligt ons ook wel. Tja, je mag eigenlijk geen fouten maken. Het is altijd moeilijk om die dan op te halen. Nu, we rijden al 7 jaar en we leren nog elke wedstrijd dingen bij”, lachen vader en zoon, uiteraard ook de winnaars van de klasse Oldtimer.

En het wordt voor de Classic rijders weer lang wachten want de volgende wedstrijd staat pas gepland voor zaterdag 21 oktober, met de 6u van de Noorderkempen, al zullen vele deelnemers een oefengalopje inlassen in september met de Belgian Westhoek Classic (een ‘marathon’ wedstrijd) of met de Titanic rittensportwedstrijd in Rijkevorsel.

Resultaten Molenclassic
(algemeen klassement)

1 De Man Steven – De Man Jos 9,000
2 Claeys Tim – Boone Jorden 40,000
3 Eysermans Jan – Poulmans Wim 40,500
4 Holemans Patrick – Van den Wyngaert Paul 40,750
5 Velghe Dirk – Verdonckt Geert 41,600
6 Depoorter Andre – Callens Ronny 41,700
7 Vandoorn Korneel W7880 Vandoorn Karel 41,900
8 Leys Kenny – Dotremont Bjorn 42,750
9 Rackham Leo – Rackham Inge 46,200
10 De Craemer Pieter – Verte Kenneth 61,800

(geklasseerd: 47)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”