Home > #Hoofdnieuws > Dilley zegeviert in Wervik

Dilley zegeviert in Wervik

De rally van Wervik werd uiteindelijk een zaak van Guillaume Dilley met de Hyundai R5. De Ier Cronin ging met zijn Fiesta R5 ’s ochtends sterk van start en zat dadelijk in het ritme. Maar hij ging even rond en van de baan en pakte het daarna veel voorzichtiger aan. Cronin staat immers ingeschreven in Ieper en een vernielde Fiesta R5 is wel het laatste wat de voormalige driedubbele Britse kampioen nodig heeft…

Even ging Davy Vanneste aan de leiding. De thuisrijder weerstond met zijn Fiesta R5+ aan de Skoda Fabia van Melissa Debackere en de Hyundai van Dilley. Maar het was Dilley die in de laatste twee lussen met enkele indrukwekkende tijden het laken naar zich toe trok. Vooral op KP8 (Kruiseke) en KP 9 (Wervik, waar hij in totaal 11 seconden ophaalde op amper 20 kilometer! “En toch dacht ik dat het afgelopen was”, vertelde de Waalse rijder. “Vanmorgen hadden we een onbekend electrisch probleem. Vervelend, maar ik besloot toch door te gaan en ik kwam aan de leiding. Maar bij het ingaan van de laatste proef stak het probleem weer de kop op… Gelukkig hield de wagen het uit!”

Kwam deze rally van Wervik dan van pas voor de komende Ieper? “Toch wel”, verklaarde Dilley. “Ik heb veel bijgeleerd vandaag. Het zijn toch andere wegen dan die waar we normaal op rijden, zoals de Rally de Spa of zo. Helemaal verschillend en de ervaring zal me zeker van pas komen!”

Vanneste werd dus 2de en Melissa Debackere mocht opnieuw op het podium. Voor Polle Lietaer was er hoegenaamd geen tegenstand in de Youngtimer klasse. Hij reed met de Legacy de M3 van Didier Vanwijnsberghe op meer dan twee minuten. De woestijn! Stefaan Prinzie was de eerste “echte” Historic met de Ascona 400 op de derde plaats en met een ruime voorsprong van 1’18” op de Volvo van Bram Fonteyne. Stefaan T’Joens overheerste de Divisie 1-2, waar hij met de M├ęgane RS zijn speelkameraad Cravillon en de Clio afhield. De Luikenaar verhuisde na een straftijd nog naar de derde plaats, achter T’Joens en de Vanhoutte (Impreza STi).

De violen zijn gestemd voor Ieper. Het regionale kampioenschap herneemt begin juli met de TBR Rallysprint van Oekene.

 

(foto: W.Bouchez)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50