Home > VAS > Rallysprint > Rally Wervik met Guillaume Dilley als R5 aanvoerder

Rally Wervik met Guillaume Dilley als R5 aanvoerder

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/wervik.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Juni. De rallymaand. Vooral dan om de “internationale” rally van Ieper. Maar dat straalt ook af op de regionale wedstrijden, want zeker nu Ieper uit het Europese kampioenschap is gestapt en een eigen koers kan varen, wordt de wedstrijd aantrekkelijk voor heel wat rijders, ook de lokale en de regionale.

En er zijn er dus een aantal die traditiegetrouw in de Rally van Wervik, nu zaterdag 10 juni, een oefengalop komen plaatsen voor de Ieperse wedstrijd, want dat blijft voor velen, en zeker voor de West-Vlaamse licentiehouders, de niet te missen afspraak. De strijd om het regionale kampioenschap ligt op dit moment nog veraf en is voor velen nog geen prioriteit. En zo komen we, na het uitpluizen van de voorlopige deelnemerslijst, tot enkele namen die wellicht gaan meespelen voor de winst in Zuid-West-Vlaanderen.

Melissa Debackere leverde amper twee weken geleden een spannende strijd in Oostrozebeke tegen Steve Bécaert. En deze thuiswedstrijd wil Melissa zeker nog op haar palmares hebben. Of dat makkelijk zal worden is uiteraard nog maar de vraag. Want ook Andy Lefevere en de Misubishi Evo X staat aan de start, en de concessiehouder uit Staden heeft nog iets goed te maken in Wervik… En vooral Guillaume Dilley, met de Hyundai i20 R5, zal tot de absolute favorieten behoren, samen wellicht met Pieter-Jan Maeyaert. De Oekenaar start uiteraard op zijn Ford Fiesta R5. Verder komt Philip Cracco met zijn Fiesta R5 kilometers maken, Achiel Boxoen zal de Skoda Fabia R5 verder uittesten onder het toeziende oog van Freddy Loix en ook andere jongeren als Bedoret (Peugeot 208 R2) en Joachim Wagemans (met eenzelfde wagen) komen het terrein verkennen.

Spektakel zal er gegarandeerd zijn bij de Historics waar Paul Lietaer de Subaru Legacy komt losrijden. Hij zal wel te maken krijgen met Didier Van Wijnsberghe, die zijn M3 meebrengt, Stefaan Prinzie en zijn Ascona 400 en vergeten we vooral ook Christophe Merlevede en zijn M3 niet (vorig jaar nog de winnaars van het nationale luik in de Historic Rally van Ieper).

Wie Wervik zegt, zegt FIRC. De Flanders International Rally Challenge is opnieuw goed voor 28 inschrijvingen waarvan 25 Britten en Ieren. Zij brengen een pleiade aan competitief materiaal mee en kunnen voor de verrassing zorgen als de omstandigheden meezitten. Maar internationaal is Chewon Lim uiteraard de meest vreemde eend in de bijt. De Koreaan neemt de start met een Hyundai R5 en wordt bijgestaan door Martijn Wydaeghe. Dat er nog een aantal toppers te elfder ure aan de start verschijnen, sluit de organisatie niet uit.

En voor het tweede jaar op rij maakten ook de leerlingen van de basisschool “De Graankorrel” weer prachtige, mooie rallyplaten. Ga die vooral eens bekijken wanneer u in het rallycentrum in Wervik passeert. Dat is gelegen in de Broederschool, in de Magdalenastraat te Wervik. De start van de eerste deelnemer gebeurt daar om 8u30 en de aankomst op het finishpodium wordt verwacht om 18u55.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50