Home > Circuit > Italiaanse successen op eigen bodem in MotoGP

Italiaanse successen op eigen bodem in MotoGP

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

  • De Italiaanse MotoGP werd een complete thuiszege voor de Italianen. Andrea Dovizioso, op Ducati, ging in de 13de ronde voorbij poleman Vinales (Yamaha) en gaf de leiding niet meer uit handen.
    Met Petruci (Ducati) op de derde plaats en “de dokter”, Valentino Rossi, op de 4de plaats was het Italiaanse succes volledig. Vinales blijft wel aan de leiding van de tusenstand met 105 punten, Dovizioso is 2de met 79 punten, voor Rossi (75 punten)
  • De zege in Moto2 was voor de Italiaan Mattia Pasini (Italtrans Racing – Kalex). Onze landgenoot Xavier Simeon werd er 15de met zijn Tasca Racing Scuderia Kalex. Moto3 was een zaak voor de KTM van nog maar eens een Italiaan: Andrea Migno (Sky Racing Team VR46). Livio Loi (Leopard Racing Honda) eindigde op een verre 23ste positie.
  • Het MotoGP circus gaat voor zijn 7de wedstrijd van het seizoen naar de Spaanse piste van Barcelona, op 12 juni.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…