Home > #Hoofdnieuws > “Zolder is Blancpain onwaardig”

“Zolder is Blancpain onwaardig”

We hebben gisteren heel wat gelukkige gezichten gezien op Circuit Zolder, maar één man behoorde daar niet toe. Hans-Peter Naundorf, de teamchef van het Duitse ROWE RACING verteerde zijn Limburgs weekend en de tegenvallende resultaten van de beide BMW M6 niet echt goed, zoals blijkt uit het persbericht van het team van BMW in Blancpain.

“Zolder is voor ons de verplaatsing niet waard. Op zo’n circuit rijden, met een dergelijke verouderde infrastructuur, waar de wedstrijdleiding zijn werk niet naar behoren kan doen, een professioneel kampioenschap zoals de Blancpain GT Serieszou er eigenlijk niet mogen aantreden. Er zijn amper inhaalmogelijkheden, veel te veel dichte muren en vangrails, waar een dure GT3 makkelijk tot schroot te herleiden is. Ik ben dan ook blij dat we het weekend heelhuids zijn doorgekomen. Ik hoop dat er nu constructieve gesprekken volgen en dat er volgend seizoen iets anders uit de bus komt. Zo zijn er rondetijden van onze wagen #99 geannuleerd, op grond van visuele vaststellingen van baanposten, zonder bewijs van videobeelden of elektronisch materiaal. Of er worden in andere gevallen geen straffen uitgedeeld…”

Het moet gezegd worden dat Zolder inderdaad eerder old school is, maar dat kan van Brands-Hatch of Zandvoort ook gezegd worden. Tijdens de beide races zagen wij wel wagens naar voor rijden, denk maar aan de Audi van Ide-Mies in race 1 of Dries Vanthoor en Marcel Fässler op zondag. Ook was het aantal incidenten eerder beperkt en de twee grotere ongevallen, bij de start van race 1 en op het einde van race 2 mogen op het conto van de rijders gezet worden. Een (top)rijder liet zich trouwens ontvallen: “Hier rijdt echt krapuul mee dat in een topserie zijn plek niet heeft. Als ze willen inhalen, duwen ze je gewoon van de baan…

Reactie Zolder hier:

Foto: © SRO – ROWE