Home > #Hoofdnieuws > Silverstone vervangt Lydden in 2018

Silverstone vervangt Lydden in 2018

De Britse manche van het WK Rallycross gaat in 2018 door op het circuit van Silverstone, en niet meer op het circuit Lydden Hill nabij Dover. Dinsdag 30 mei werd een eerste layout van het circuit voorgesteld.

Dat gebeurde in aanwezigheid van een aantal WK-tenoren zoals VW-teamgenoten Petter Solberg en Johan Kristoffersson, de Fransman Guerlain Chicherit en de Brit Guy Wilks. Daarnaast was niemand minder dan Mikko Hirvonen van de partij met de Mini van JRM. JRM is dit jaar niet van de partij, maar de deelname aan de media-dag in Silverstone ging dus niet helemaal onopvallend voorbij. Zien we Hirvonen in 2018 een vol WK afwerken in navolging van Solberg en Loeb?

Het evenement gaat door van 25 tot en met 27 mei onder de naam “Speedmachine Festival”. Een festivalweekend waar het WK Rallycross centraal staat met verder tal van randactiviteiten zoals Street food, testritten en muziek. De rallycross-fan zal daarvoor wel ietsje dieper in de buidel moeten tasten dan hij tot dusver gewend is. Reguliere weekendtickets kosten op dit ogenblik 95 pond en een ticket voor zaterdag of zondag zo’n 50 pond voor volwassenen. Paul Bellamy (IMG): “Het was altijd ons doel een grootschalig festival met centraal het WK Rallycross te creëren en we zijn verheugd dat Silverstone onze toekomstvisie deelt.”

Meer info en tickets vindt u hier.

(foto FIA World Rallycross)

You may also like
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
WRX: Vijf jaar lang ‘World RX’ op Spa-Francorchamps
De wegen scheiden voor World RX en Mettet
Wk Rallycross: uitstel voor elektrische wagens