Home > #Hoofdnieuws > Wat een weekend voor Dries Vanthoor…

Wat een weekend voor Dries Vanthoor…

Dit weekend zijn alle ogen in de autosportwereld op Circuit Zolder gericht en voor één man, Dries Vanthoor, wordt het een zeer intensief weekend!

De 19-jarige Limburger, wiens tuin letterlijk grenst aan Circuit Zolder, zal immers niet enkel twee wedstrijden van één uur rijden in Zolder, hij moet zondagochtend ook zijn verplichte testrondjes afleggen op de omloop… van Le Mans, in het kader van de 24 Uur van Le Mans. Le Mans ligt goed 200 kilometer ten zuidwesten van Parijs of zo’n 600 kilometer in volgelvlucht. En vliegen is dan ook de enige oplossing op de verplaatsing tot een goed einde te brengen.

Klopt“, vertelt Dries Vanthoor. “Het wordt heel spannend. Zondagochtend vertrek ik met een privévliegtuig van Maastricht richting Le Mans, om er mijn 10 rondjes te gaan rijden, 10 rondjes die iedere rookie verplicht moet afleggen. Niemand kan daar buiten, ik dus ook niet. Na die verplichte rondjes reppen we ons weer naar het vliegtuig, gelukkig is het vliegtuig letterlijk naast de racebaan in Le Mans, en vliegen we weer naar Limburg om er de hoofdrace van de Blancpain Sprint Cup te rijden. Er mag echt niets fout gaan of ik zit in de knoei. Beide opdrachten zijn erg belangrijk voor me. In Zolder racen we in mijn eigen tuin, met heel wat supporters en vrienden. I Le Mans moet ik gewoon die tien rondjes rijden, anders mag ik er niet starten. Bovendien is elke meter die je vooraf in Le Mans kan rijden van goudwaarde, want je kan er niet testen op andere ogenblikken.

Dries Vanthoor racet in Zolder met de W Racing Team Audi, die hij deelt met drievoudig Le Mans-winnaar Marcel Fässler en in Le Mans kruipt hij achter het stuur van een Ferrari 488 GTE.