Home > VAS > Rittensport > Molenclassic tot in Cadzand

Molenclassic tot in Cadzand

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Begin juni, wanneer de lente het land regeert, is het tijd voor de Molenclassic. De Tieltse Automobiel Club stippelde alweer een parcours uit dat de deelnemers niet alleen langs de Vlaamse molens voert, maar ook ver buiten de regio.

De wedstrijd bedraagt ongeveer 240 kilometer, voor het grootste deel op asfalt maar her en der staat een stukje onverhard ingepland. De wedstrijd beslaat drie delen met een voorziene tussenstop in Nederland, in
café Buitenlust te Cadzand. De wedstrijdleider van dienst is specialist Nick Vanoverschelde en dan weten de deelnemers dat ze zich mogen verwachten aan een moeilijke maar correcte wedstrijd.

Slechts één Classic werd al verreden, de Antwerp Classic, en de zege ging daar meer dan twee maanden geleden naar de Manta A van Geert Verdonckt en Dirk Velghe. Zij tekenen present in Tielt. De deelnemerslijst telt voorlopig 42 teams, al zullen er nog wel teams opduiken ter elfder ure. Onder de ingeschrevenen enkele namen die toch wel kunnen tellen. Karel en Korneel Vandoorn zullen op de vertrouwde Volvo het speerpunt vormen van de organiserende TAC. Maar er zal ook veel dreiging uitgaan van de Antwerpse specialisten van Titanic, die aanwezig zullen zijn met de duo’s Holemans-Champagne, Leo en Inge Rackham en Jan Eysermans-Wim Poulmans. En misschien kunnen Sezoens regularity winnaars Jurgen en Tim De Bruyne een Classic vervolg breien aan hun succes? Ook oppassen voor gelegenheidsrijders Joris en Jochen Phlypo (altijd sterk in West-Vlaanderen), Guy Agten-Dominiek Seynaeve of Claeys en Pessendorffer.

De Molen Classic wordt gereden op zaterdag 3 juni 2017. De start van de eerste wagens wordt voorzien om 9u31, de aankomst van de deelnemers omstreeks 20u00. Let wel op, het wedstrijdcentrum ligt deze keer in Tielt. De rally liefhebbers zullen de weg naar de Europahal wel kennen, het is immers het rallycentrum voor de TAC. Maar deze keer zijn het de Classic deelnemers die zullen passeren op het Generaal Maczekplein in Tielt. Daar vinden geïnteresseerden ook alle info en tussenstanden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”