Home > VAS > Rallycross > Glosso verwacht opnieuw sfeervol weekend

Glosso verwacht opnieuw sfeervol weekend

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het Regionaal Rallycross kampioenschap is goed en wel onderweg. Op zondag 4 juni staat alweer de derde afspraak van het seizoen gepland. Het Glosso circuit kon verleden seizoen niet rekenen op de gunsten van de weergoden. Driemaal werden de races afgewerkt in barslechte weersomstandigheden. Maar dit seizoen lijkt de ban gebroken. Al in de vorige wedstrijd kon men vaststellen dat in droge omstandigheden de snelheid erg hoog is op het verkleinde Glosso circuit. En ondertussen zit de procedure om het grote circuit terug te laten herrijzen momenteel in de lift. De toekomst ziet er dus goed uit in Arendonk.

In de Promoklasse, de instap binnen de regionale rallycross competitie, zorgde de Nederlander Bram Schepens tijdens de vorige Glosso afspraak met zijn  Peugeot 106 voor een verrassing van formaat. Hij won er knap voor Yorick Maeyninckx, de winnaar van de openingswedstrijd in Maasmechelen.  al op het podium. De rijder uit Poederlee is er zich van bewust dat de Opel Kadett zeker niet de jongste wagen uit het gezelschap is, maar compenseert dat met een aardig ritme. Ook Wim Van Tiggelen, uit het niet zo ver verwijderde Lille, is gebrand op een nieuwe podiumplaats. Van Tiggelen liet met zijn Peugeot 205 aardige dingen zien en mocht vorige keer al heel knap met het brons huiswaarts keren.

Bij de regionale klasse A (-1600cc wagens) leek Steven Van Nunspeed en de snelle Honda Civic onverslaanbaar. Maar de vorige keer ging de versnellingsbak stuk in de A-finale. Davy Wijnants zag zijn kans schoon om met de zege aan de haal te gaan in de Seat Ibiza. Benny Demandt, in de rechts gestuurde Honda Civic, mocht na een knap nummertje plaats nemen op het tweede podiumtrapje en werd gevolgd door Martijn Engelen. De strijd om de titel lijkt weer opengebroken in deze klasse.

Veel aandacht ook weer dit seizoen voor de snelle wagens in de klasse B (+1600cc). De noodzaak voor “zware” mechaniek voedt de tendens om van deze klasse een BMW Cup te maken. Johnny Geudens won de vorige wedstrijd met de BMW E46 voor een pelotonnetje van andere BMW gangers. Jan Driesen zal willen beter doen dan zijn 2de plek van de vorige afspraak en hij dient ook rekening te houden met oude rot Andy Leysen die het Glosso circuit op zijn duim kent.

Traditioneel zijn er ook nu weer de 2cv’s (2-peekaatjes) aanwezig als gastklasse, altijd een spektakel op zich!

De eerste reeks gaat van start zondag om 11u15, de finales worden naar verwachting gestart omstreeks 16u30

(vas/foto: P. Claesen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
        

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”