Home > #Hoofdnieuws > Melissa Debackere in extremis in ORC Canal Rally

Melissa Debackere in extremis in ORC Canal Rally

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

“Het was een weekend waarin nog niet veel gepland stond” vertelde Melissa op het zegepodium. En de inschrijving in laatste instantie legde haar geen windeieren. De bedoeling was een aantal dingen uit te proberen en, zoals ze zelf zegt: “kilometers maken met dit soort van wagens is cruciaal.”

De komst van Didier Dusquesne met de Ford Fiesta WRC liet vermoeden dat de Aalbekenaar de gedoodverfde favoriet voor de eindzege zou worden. Maar hij liep al snel aan tegen een probleem met de turbolader en dat beknotte zijn kansen. De rest van de dag zou het haasje over worden tussen Steve Bécaert (Citroën DS3 R5) en Melissa Debackere (Skoda Fabia R5). En in de voorlaatste ronde leek het pleit beslecht te worden het voordeel van de Poperingenaar: hij pakte 5 seconden voorsprong.
“Toch wist ik dat ik hem zou kunnen bijhalen”, getuigde Melissa na de finish. “Ik heb echt alles gezet op die laatste proef en we zijn er echt volop tegenaan gegaan.”
Dat was ook wat Bécaert in gedachten had…maar hij ging rond. “Ik zal die ene bocht nog lang voor me zien deze avond”, zei hij achteraf. “Het was een bocht waarvan ik wist dat ik er nog voordeel kon halen. Maar ik ging rond. Ik raakte niets maar verloor 20 seconden. Tja… Maar als je het ritme van Melissa kan volgen dan zit je wel goed denk ik…”

Winst dus voor Melissa Debackere en Cindy Cokelaere, voor Bécaert en, omdat Dusquesne alsnog even van de baan ging, een zeer tevreden Bert Coene in de Mitsubishi Lancer Evo X!

Bij de Historics verloren we zeer snel Paul Lietaer, ten prooi aan een zeldzame motorpech, en diende ook Robin Maes, voor de gelegenheid het stuur van de BMW M3 afwisselend met Vincnet Verschueren, snel in te leveren door technische problemen. Dat plaveide de weg naar de zege voor Gunther Monnens en Chris Debyser op de Opel Transeurope. Maar zij hadden ook nog het prestigeduel met Brecht Hoorne op het oog voor de 5de plaats algemeen. “Spijtig dat Paul Lietaer snel uitviel”, zei Debyser. “Hem verslaan bij de Historics was het doel dat we hadden. Maar daarna wilden we die 5de plaats hebben, voor Hoorne. Gunther is echt op zijn best als hij onder druk komt te staan. Hij geeft niet op maar gaat voluit!”

Stefaan T’Joens tenslotte, won de Divisie 1-2 met zijn Renault Mégane RS. De leider in het RACB Criterium toonde zich tevreden over het gedrag van de Mégane, die hij nu “stilaan onder de knie” begint te krijgen.

Binnen twee weken is er nog de Rally van Wervik, de ultieme oefengalop voor ieder die iets in de Ypres Rally ambieert!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]