Home > #Hoofdnieuws > Twee zeges voor Gilles Magnus in Le Castellet tijdens de FR2.0 VdV 

Twee zeges voor Gilles Magnus in Le Castellet tijdens de FR2.0 VdV 

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het begin van de Formula Renault Northern European Cup werd enige tijd geleden naar het weekend van 24 en 25 juni in Monza verschoven. Gilles Magnus besloot daarom om in afwachting van de eerste races deel te nemen aan een competitie op het circuit van Le Castellet.
“Mijn team R-ace GP zet vier wagens in de VdV competitie voor Formule Renault in, een competitie met goed 26 wagens”, legt de 17-jarige Antwerpenaar uit. Gilles nam eerder al deel aan deze nationale competitie en net als in 2016 verliep die deelname ook nu weer erg goed. “Tijdens de enige chronosessie, zette ik de tweede tijd neer, achter de ex-wereldkampioen Junior karting, de Amerikaan Logan Sargeant. Hij werd al tweede in het F4 kampioenschap in de Emiraten en staat nu tweede in het Britse F4-kampioenschap” doet Gilles verder het verhaal. “Ook de tweede snelste tijd was van tel, voor de startgrid van de tweede race en daar mocht ik op polepositie vertrekken.” Op zaterdag won onze Franse kampioen F4 van meet af aan: “Ik nam een betere start dan Sargeant en ik bouwde met een ritme van een halve seconde per ronde mijn voorsprong gestaag uit. Halverwege de race kwam de safetycar de baan op, maar ook dat bracht mijn zege niet meer in gevaar.”

De tweede manche was een hardere dobber…

“Ik veranderde de afstellingen van mijn wagen en dat was geen goed idee. De auto was moeilijker om mee te rijden en Logan kon heel wat druk zetten. Maar ik hield mijn eerste plek in handen tot op de meet.” Gilles Magnus kon echter geen zuivere hattrick scoren, want een elektronisch probleem maakte dat hij van uit de pits diende te starten voor de laatste van de drie wedstrijden. “Ik mocht vijf seconden na de rest van uit de pitlane starten en ik kon alsnog van de 26 ste naar de 7 de plek opklimmen en dat in 18 minuten! Ik reed er ook de derde maal de snelste ronde in drie races.” De bilan van dit weekend is dus meer dan positief voor onze jonge landgenoot: “Ik kijk nu echt uit naar het begin van het NEC kampioenschap, over minder dan vier weken in Italië. We gaan daar samen met enkele deelnemers van de Eurocup zeker een mooi weekend beleven.”

Kalender FR2.0 NEC :

23-24- 25 juni: Monza (Ita)

4-5- 6 augustus: Assen (NL)

15-16- 17 september: Nürburgring (Dui)

22-23- 24 september: Francorchamps (Bel)

5-6- 7 oktober: Hockenheim (Dui)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Belgen in Eurocup en NEC Formula Renault 2.0