Home > Circuit > Fred Caprasse met Giacomo Altoè in de VW Golf “25 Hours VW Fun Cup”

Fred Caprasse met Giacomo Altoè in de VW Golf “25 Hours VW Fun Cup”

Nadat Edouard Mondron tijdens het weekend van het WEC in TCR International Series de eer genoot om als eerste coureur aan te treden in de Delahaye Racing-VW Golf “25 Hours VW Fun Cup” en hierop broer Guillaume, samen met Italiaan Giacomo Altoè, die taak overnam in het kader van de Jumbo Familie Racedagen, kon men zich in de persoon van Fred Caprasse geen betere ambassadeur-coureur wensen van de “langste endurance ter wereld” die hij overigens al twee keer won! Op 6, 7 en 8 juli zijn we toe aan de 20ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup, waaraan wordt deelgenomen door de familie Jacky Ickx en zelfs ex-wielrenner Tom Boonen!

“Het is voor mij een bijzondere eer om aan de start te verschijnen in TCR Benelux achter het stuur van een auto die in de kleuren staat van een race die mij zeer nauw aan het hart ligt, “ juicht Fred. “Het is dankzij de VW Fun Cup en de 25 Hours in het bijzonder dat mijn carrière in een stroomversnelling is geraakt. Dat ik op die manier terug aan zet ben in TCR, maakt het geheel nog mooier. Ik hoop dan ook dat we de auto “25 Hours VW Fun Cup” in de kijker kunnen rijden en de toeschouwers warmmaken om in juli naar de Ardennen te komen kijken naar de schier 120 VW’s Fun Cup die er aan de start zullen verschijnen.”

Op sportief vlak zit Fred alvast goed in de #4 VW Golf TCR die hij deelt met de 16-jarige Giacomo Altoè. Op Circuit Zandvoort won de Italiaan samen met Guillaume Mondron in dezelfde “25 Hours” VW Golf de Qualifying Long Race en daarop was de jonge kerel outstanding in Sprint 2, waar hij op het podium het gezelschap kreeg van Benjamin Lessenens en Mathieu Detry.

Voor Altoè wordt het de derde kennismaking met TCR Benelux. Hij staat 2de in de punten en leidt het Junior-kampioenschap, voor dezelfde Lessennes. Giacomo Altoè, een naam die we dit jaar nog gaan horen in TCR Benelux!