Home > Circuit > In een notendop: F2 – WS V8 – Euroformula

In een notendop: F2 – WS V8 – Euroformula

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Eindelijk Nyck De Vries

McLaren development driver Nyck De Vries haalde een overtuigende zege binnen in de Formule 2 sprint race deze namiddag in Monaco. Hij was sneller dan poleman en teamgenoot Johnny Cecotto en Gustav Malja. Thuisrijder Charles Leclerc (Prema) haalde de finishvlag niet en ziet nu in het kampioenschap Oliver Rowland naderen tot op slechts 3 punten. De volgende wedstrijd wordt opnieuw een stratenomloop met Baku op 23-25 juni. De F2 zal dan weer het weekend delen met de GP3.

Tussenstand: Leclerc 77 punten, Rowland 74, Markelov 60, Ghiotto 56, Matsushita 48…

Nissany in Jerez

De World Series Formula V8 3.5 houden hun races dit weekend op Jerez De La Frontera. In Race 1 ging de winst naar de Israeliet Roy Nissany (RP Motorsport). Hij ging van start tot finish aan de leiding en scoorde zijn eerste zege van 2017 voor Pietro Fittipaldi (Lotus). Rene Binder (Lotus) werd 4de en behoudt de leiding in het kampioenschap. Morgen is er een tweede race in Jerez. INngeval een nieuw goed resultaat kan Nissany de kop overnemen in de tussenstand.

Scott op pole in Spa

De Euroformula F3 zijn te gast op het circuit van Spa. Daar behaalde vanmiddag Harrison Scott de pole voor RP Motorsport. De Brit voert er een veld aan van 17 rijders.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)