Home > #Hoofdnieuws > De eerste voor Oliver Rowland

De eerste voor Oliver Rowland

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Al geruime tijd wachtte iedereen op de bevestiging van het talent van de jonge Brit Oliver Rowland. En die kwam er uiteindelijk in één van de meest bekeken raceweekends  ter wereld. Rowland haalde de zege in de eerste race van het Monegaskische F2-weekend.

De F2 race leek een duel te gaan worden tussen Charles Leclerc (Prema) en Alexander Albon (ART). Leclerc installeerde zich aan kop terwijl Alvbon van een vroege safety car gebruik maakte om de superzachte banden te schoeiern. De Thai mikte op een goede positie op de baan na de reguliere pitstops maar diende daartoe het tempo te laten zakken om de banden te sparen. Leclerc reed ondertussen een indrukwekkende race, bouwde de voorsprong uit en reageerde quasi onmiddellijk op een tweede safety car in de 21ste ronde om zijn verplichte pitstop uit te voeren.
Maar vanaf dan ging het bergaf voor de thuisrijder. Leclerc hervatte de race op de 4de plaats maar stelde onmiddellijk een probleem vast met de wielen en de ophanging. De opgave volgde. Albon geraakte vast in de 4de positie Dat alles was in het voordeel van Oliver Rowland (DAMS), die aan de leiding ging en zijn voorsprong op Artem Markelov controleerde. Het was voor Oliver Rowland de eerste zege in de Formule2/GP2

tussenstand na race 1 Monaco: Leclerc 77 punten, Rowland 74 punten, Markelov 52 punten …

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)