Home > #Hoofdnieuws > Vandoorne met vooruitgang na eerste trainingen

Vandoorne met vooruitgang na eerste trainingen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Naar goede traditie werden de beide vrije trainingen in Monaco afgewerkt op donderdag. Stoffel Vandoorne had een goede eerste sessie waarbij hij de 12de tijd liet optekenen, 1″388 verwijderd van de toptijd van Lewis Hamilton (Mercedes). Hij bleef daarmee voor aan zijn interim-teamgenoot Jenson Button die als 14de afklokte.

In de tweede vrije sessie zette Sebastian Vettel (Ferrari) een nieuwe recordtijd met 1’12″720. De Duitser bleef voor aan de Red Bull van Daniel Riccardo en de Ferrari van Kimi Räikkönen. Bemoedigend was de 11de tijd van Stoffel Vandoorne, op 1″226, met Jenson Button op de 12de positie. Maar gezien zijn drie strafplaatsen zal Stoffel nog anderhalf tandje moeten bijsteken om “onder de mensen” te starten op Monaco. Anders riskeert hij van zijn eerste Grand Prix als “teamleider” achter zijn ad hoc teamgenoot te eindigen…

Geen F1 actie op vrijdag, de laatste vrije training gebeurt op zaterdagochtend, de kwalificatie zoals steeds op zaterdagmiddag.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?