Home > #Hoofdnieuws > Boeiende 45ste editie 24u Nurburgring

Boeiende 45ste editie 24u Nurburgring

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De grootste autorace ter wereld, de ADAC Zurich 24h-Rennen Nürburgring, vindt plaats van 25 tot 28 mei. Aan de start diverse Belgische toppers en met Classic cars en FIA WTCC in het voorprogramma een garantie voor vier dagen aan spektakel op en naast de baan.

Yelmer Buurman, Nicky Catsburg, Stef Dusseldorp, Robin Frijns, Maxime Martin, Laurens Vanthoor en Renger van der Zande zijn slechts enkele namen van rijders uit de Benelux die tijdens dit evenement aan de start verschijnen. Evenals in voorgaande jaren komen het FIA WK Toerwagens (WTCC) en de FIA European Touring Car Cup (ETCC), zijn er de 24h Classic en de Audi Sport TT Cup. De inmiddels traditionele kwalificatierace, eind vorige maand, bood al een voorproefje van de spannende strijd die eind mei tijdens de 24-uursrace mag worden verwacht. Ook de eerste twee wedstrijden van het VLN-kampioenschap op de Nürburgring maakten duidelijk dat er dit jaar geen eenduidige favoriet is. Integendeel: verrassende koplopers, dramatische uitvallen en onverwachte winnaars waren aan de orde van de dag. Er zijn tal van teams die in aanmerking komen voor de zege bij de 24-uursrace. De 45ste editie van de klassieker is misschien wel de wedstrijd met de meeste favorieten ooit is. Audi, Bentley, BMW, Mercedes-AMG als winnaar van vorig jaar en Porsche zijn van de partij met fabrieksrijders en volledige fabrieksteams of teams die op officiële ondersteuning van fabriekszijde kunnen rekenen. De kansen tussen de ruim 30 teams in de klassen die voor de algehele overwinning in aanmerking komen, lijken meer dan ooit gelijkwaardig verdeeld. Dat schept hooggespannen verwachtingen voor de 24-uursrace!

Op woensdagmiddag al is er in het nabijgelegen stadje Adenau de inmiddels traditionele Adenauer Racing Day als opwarmer voor het grote evenement. Op donderdag is er een handtekeningsessie met tal van prominente coureurs in de Ring°Boulevard, waar gedurende de vier dagen van het evenement allerlei verkoop- en showstands staan opgesteld. In de historische paddock van de Nürburgring is een ‘Fan Area’ ingericht, met ondermeer een Red Bull-motor-stuntshow en Stihl Timbersports-demonstraties, alsmede de Falken Drift Taxi’s. Op vrijdag en zaterdag komen de ‘Drift Brothers’ namens Red Bull in actie op diverse locaties op het circuit.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Abarth voor zesde jaar op rij officiële motorleverancier Italiaanse en Duitse F4-kampioenschappen
ADAC: sterke line-up voor Aston Martin in 24 Uur van Nürburgring
Munster sterk, Belgen knap in Duitse Opel Rallye Cup
Tijdschema en andere info voor een weekendje ‘Ring’