Home > #Hoofdnieuws > Charles Weerts laat zich opmerken in ADAC F4

Charles Weerts laat zich opmerken in ADAC F4

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/0816892.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Kim-Luis Schramm won de eerste F4 race in het kader van het Motorsport Festival op de Lausitzring. Hij vertrok vanuit pole en stond de leidersplaats niet meer af. De Canadees Kami Laliberté eindigde als 2de en puntenleider Juri Vips kwam als derde over de streep. Onze landgenoot Charles Weerts (Motopark) werd 11de en was de beste rookie in deze race 1. “Ik miste mijn doelstelling om binnen de top 10 te eindigen, maar ik ben zeker in de goede richting aan het werken”, verklaarde hij achteraf. “Dit is het beste resultaat voor mij tot dusver, dus ik ben tevreden. Ik wil zeker opnieuw beste rookie worden en mijn leidersplaats in dat klassement verstevigen.”
De tweede F4 race van het weekend op de Lausitzring zag een nieuwe zege van US Racing. De Duitser Julian Hanses leidde van start tot finish en won voor Felipe Drugovich en Marcus Armstrong. Charles Weerts eindigde 20ste.
De afsluitende race van het weekend zag een dubbelslag voor Van Amersfoort Racing. Felipe Drugovich eindigde voor teamgenoot Frederik Vesti. De Braziliaan werd zo de 6de winnaar in zes races. Kim-Luis Schramm vervolledigde het podium. Voor onze Belg, Weerts, zat er nog een 17de plaats in. Klassementsleider Juri Vips diende op te geven maar blijft desondanks aan de leiding van de tussenstand.

(foto: adac)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: F3 en F4
RNT: Exit De Pauw in 2019?
F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters
In een notendop: F4 Italia en F3 Regionaal