Home > #Hoofdnieuws > Strafpunten, een slecht rapport en wenende jongetjes

Strafpunten, een slecht rapport en wenende jongetjes

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

  • Stoffel Vandoorne wordt in de maandagpers afgerekend op wat “een weekend om te vergeten” kan worden genoemd. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt zijn aanrijding met Massa nog een staartje. Voor de GP van Monaco rekent de FIA hem een straf aan van 3 gridplaatsen. In Monaco zijn verloren gridplaatsen het laatste wat je als rijder op je bord wil krijgen. Zijn Spaanse avontuur lijkt Vandoorne duur te staan te gaan komen, want het compromitteert meteen ook de kansen voor Monaco, waar hij als veelbekeken “teamleader” van start zal gaan…En er is nog meer want meteen krijgt hij ook twee strafpunten op zijn superlicentie. Dat maakt drie in totaal (ééntje voor het verkeerd op de baan komen na een incident in Sochi). Dat betekent een kwart van de toegestane 12 strafpunten over de periode van één jaar. Toch maar oppassen?
  • Het wenende jongetje, dat ontroostbaar leek nadat Kimi Raikkonen van de baan werd getikt, was één van de beelden van deze Grand Prix. Ferrari was er als de kippen bij om het baasje uit de tribune te gaan vissen en hem in de Ferrari hospitality voor te stellen aan zijn held, handtekening en petje incluis. Maar voordat iedereen huilende kinderen richting hoofdtribune sleept, weet wel dat er misschien andere redenen achter schuil gaan dan puur medeleven. De nieuwe Amerikaanse bewindslui van de F1, met CEO Chase Carey voorop, oppperden immers dat Ferrari niet noodzakelijkerwijze nog de grootste enveloppe hoeft te krijgen bij de betalingen van de FIA aan de teams. Het lijkt erop dat het PR departement van Ferrari onmiddellijk wilde bewijzen welke het meest geliefde team in de F1 is!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?