Home > #Hoofdnieuws > Vandoorne in de schaduw van Alonso

Vandoorne in de schaduw van Alonso

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Net als in de derde vrije sessie van de F1 op Barcelona kregen we in de kwalificatiesessie een groepering van de effectieven. Zagen we in de derde vrije training nog beide Ferrari’s (Raikkonen-Vettel), voor beide Mercedes’ (Hamilton-Bottas) en voor beide Red Bulls (Verstappen-Riciardo), in de kwalificatie was Hamilton ongenaakbaar, voor Vettel. De pikorde werd gerespecteerd met Bottas voor Raikkonen, Verstappen voor Ricciardo.

Voor Stoffel Vandoorne eindigde de oefening weer in Q1. Vroeg op de baan in de sessie maar dan zakt hij snel naar de eliminatiezone en een laatste run bracht geen zoden meer aan de dijk. 1:22.532 en 19de positie… Fernando Alonso bracht ondertussen de McLaren-Honda opnieuw naar het tweede deel van de kwalificatie met een 12de plaats (1:22.015). Een Q2 waar hij van gebruik maakte om met 1:21.251 door te stoten naar Q1, voor het eerst in 2017. Voor Stoffel deze keer geen excuses. Het hele weekend werkte de wagen naar behoren, hij kent het circuit zeer goed (net als vele anderen uiteraard) maar leek weinig vertrouwen uit te stralen. “Geen verklaring waarom we deze kwalificatie misten”, was de eerste reactie uit de McLaren box.

Fernando Alonso, 7de met 1:21.048, Vandoorne 19de met 1:22.532… Een afstand van 1,484 seconde waardoor onze¬†landgenoot in de schaduw staat van zijn Spaanse teamgenoot. Troosten we ons met de gedachte dat de race op zondag uiteraard moet ook nog moet gereden worden…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?