Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: Eurocup Formula Renault 2.0, Le Mans Cup en TCR

In een notendop: Eurocup Formula Renault 2.0, Le Mans Cup en TCR

De eerste race van de TCR International in Monza was een kolfje naar de hand van Roberto Colciago in zijn Honda, voor teamgenoot Attila Tassi. Pepe Oriola werd derde. Poleman Fred Vervisch (Come to You Audi) zag bij de start de beide Honda voorbij komen en kwam als zesde over de meet. Opvallend, de redactie kreeg een bericht van iemand uit de entourage van Vervisch die Honda van illegale praktijken beschuldigde – launchcontrole -. In de berichtgeving van de organisatie is er hier geen sprake. Pilou Corthals (DG Sport Opel) haalde het einde niet.

In Silverstone verging het een andere Belgische poleman, Max Defourny nog slechter. Hij kwam zelfs niet verder dan de start en de zege was voor zijn teamgenoot Will Palmer. Henrique Chaves en Robert Schwartzman maakten het podium volledig.

Jean Glorieux zorgde dan weer voor een vierde Belgische pole in Monza, tijdens de Le Mans Cup. In de DKR Engineering Norma M30 LMP3 was hij de snelste van het veld. Eric De Doncker werd negende.