Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: GP3 en F2 in Barcelona, WS 3.5 V8 in Monza en Indy in Indianapolis

In een notendop: GP3 en F2 in Barcelona, WS 3.5 V8 in Monza en Indy in Indianapolis

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”3318,3319,3320,3321″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”4000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_gallery][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Jack Aitken maakt goede start in GP3 (Barcelona)

In een aangenaam temperatuurtje van 19 graden ging de qualificatiesessie van start voor de eerste GP3 race van het seizoen. De logica dicteert dat hoe meer rijders de baan gebruiken, hoe meer rubber wordt neergelegd en hoe meer grip er komt. Maar veel rijders kozen ervoor om een vrij rondje op circuit te krijgen en dus golfden de tijden heen en weer. IN de slotfase was het routinier Jack Aitken die het beste naar voren kwam. Hij ging voor aan de Japanner Fukuzuma, die gisteren al indruk maakte met besttijden in de vrije sessie. De andere favorieten als Boccolacci, Russell en Pulcini sloten aan op de volgende plaatsen. Giuliano Alesi haalde een 7de positie.

Leclerc op pole in F2 (Barcelona)

Gisteren al snelde de Fransman Charles Leclerc naar de pole position voor de hoofdrace in de Formule 2, die deze namiddag van start gaat. De winnaar van de sprintrace in Bahrein haalde het van Ghiotto, die op 6 minuten van het einde de pole in handen leek te hebben. De winnaar van de openingsrace in Bahrein, Anton Markelov, strandde op de 7de startrij en moet eventueel opnieuw tellen op een alternatieve strategie om resultaten te boeken.

Fittipaldi ongenaakbaar (Monza)

Pietro Fittipaldi domineerde tot nu toe het weekend van de Word Series 3.5 V8 in Monza. Op uitzondering van de eerste vrije sessie was de Lotus steeds op de voorste posten te vinden. In de kwalificatie ging hij teamgenoot Rene Binder voor, terwijl uitdager Orudzhev (AVF) derde start maar gesterkt wordt door de wetenschap dat hij vrijdag op natte baan de snelste was.

Power op pole in Indianapolis

Team Penske heeft weer een pole beet in de IndyCar dit seizoen. Will Power pakte zijn derde van het jaar in de GP van Indianapolis, de race op een stratencircuit voor de Indy 500. De kampioen 2014 was sneller dan zijn teamgenoten Helio Castroneves en Josef Newgarden. De leider in het kampioenschap, Simon Pagenaud, werd zevende.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)