Home > Uncategorized > In een notendop: tweewielers met MotoGP (Jerez) en Northwest200

In een notendop: tweewielers met MotoGP (Jerez) en Northwest200

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Wie naar aanleiding van de avonturen van Stoffel Vandoorne zou denken dat Honda synoniem staat met waardeloze brol, toch even opletten! In de wereld van de krachtige tweewielers dicteert de Japanse firma nog altijd de wet. In Jerez scoorde het Honda team een mooie dubbel in de MotoGP, met de Spaanse idolen voorop, Dani Pedrosa voor Marc Marquez. Ze gingen een horde aan Ducati’s en Yamaha’s vooraf, aangevoerd door Jorge Lorenzo (Ducati). Tito Rabat (Marc VDS Honda) haalde de finish niet. De “dokter”, Valentino Rossi, kwam met de Yamaha pas als 10de binnen maar voert de tussenstand in het kampioenschap aan met 62 punten, voor Vinales (60) en Marquez (58).
In Moto2 behaalde onze landgenoot Siméon een 19de plaats met de Kalex. De zege ging er naar Alex Marquez voor het Belgische Marc VDS. In Moto3 werd Livio Loi 16de, de winst was er voor de Spanjaard Aron Canet.

“Guys doing 200 miles an hour on wee tiny country roads”…

Als dat uw ding is dan zit u deze week gebeiteld want het Irish Road Racing kampioenschap is goed en wel onderweg met de eerste grote meeting van 2017: de Northwest 200. Feit is dat de Noord-Ieren geen circuit hebben. en dus zetten ze even wat secundaire wegen af et voilà…daar is uw circuit! Uitloopzones: nihil. Foutenmarge: nul. Inzet: 100%! Dit zijn wedstrijden voor echte mannen met b*ll€n uit gepolijst titanium. Racen in de echte zin van het woord. Ik kan nooit ophouden met kijken naar deze filmpjes. De namen zijn monumenten in de motorgeschiedenis: McGuinnes, Dunlop en de onvermijdelijke Guy Martin. Wie niet weet waar zich aan te verwachten, klik dan even… Voor de goede orde: Joseph Loughlin won de Tandragee 100 en Derek Sheils de Cookstown 100, beiden al in april verreden. De Northwest 200 trekt een internationaal veld aan, in voorbereiding van de iconische TT races op Isle of Man in de laatste week van mei.

https://youtu.be/mNeU1DWd3Oo

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…