Home > #Hoofdnieuws > Hattrick voor Ekström

Hattrick voor Ekström

De Zweed Mattias Ekström won met zijn Audi S1 van EKS na Barcelona en Montalegre nu ook de derde manche van het WK Rallycross, verreden op de Hockenheimring in Duitsland. Nochtans leek het de voorbije dagen niet het weekend van Ekström te worden, met Sébastien Loeb die na de heats leidde en daarbij ook de Volkswagen-boys Petter Solberg en Johan Kristoffersson die opnieuw enorm snel bleken.

Maar op zondag veranderden de condities en het circuit lag er verraderlijk glad bij. Zo kon Loeb met zijn Peugeot 208 van Team Peugeot-Hansen niet lang genieten van de pole in zijn halve finale. Kristoffersson snelde hem kort na de start voorbij en zou de leiding niet meer uit handen geven terwijl Solberg in die halve finale als tweede over de streep kwam. Loeb werd nog derde en kon zo alsnog mee naar de halve finale.
In de tweede halve finale kon de Zweed Timmy Hansen, die daar de pole had voor Peugeot, dan weer Ekström niet afhouden. Mattias Ekström won die halve finale voor Hansen en Heikkinen, de Finse teamgenoot van Ekström.
Voor de finale had de Zweed Johan Kristoffersson de pole, maar het was Ekström die vanaf plek twee naar de leiding schoof. Die stond hij niet meer af, hoe Kristoffersson ook probeerde. Timmy Hansen versloeg Petter Solberg voor de derde en laatste podiumplaats terwijl Loeb en Heikkinen respectievelijk vijfde en zesde werden.

Ekström vergroot nu zijn voorsprong op Kristoffersson tot 16 punten, Solberg telt 23 punten achterstand. Het team van Solberg behoudt wel de leiding bij de teams.

Vanaf volgende week vrijdag komt het WK(en Euro RX) in actie in ons land, op het Jules Tacheny in Mettet.

(Foto: FIAWorldRallycsross.com)

You may also like
WK Rallycross: Viktor Vranckx en Johan Kristoffersson kampioen
Dakar 2021: Ekström met X-Raid
Extreme E: Rosberg Xtreme in zee met Johan Kristoffersson
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor