Home > #Hoofdnieuws > Geen geluk voor Martin

Geen geluk voor Martin

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nadat gisteren een weglopende wielmoer roet in het eten gooide, begon de zondag eerder goed voor Maxime Martin. Hij scoorde met de BMW M4 van Bart Mampaey de beste tijd in de vrije training, en daarmee verbrak hij voor het eerst in het weekend de dominantie van Mercedes. Het was een teken aan de wand. Immers, in de daaropvolgende kwalificatiesessie liet Timo Glock met zijn BMW M4 DTM de beste tijd optekenen met 1m31.406s BMW op pole dus. In de licht verregende sessie was de tweede plaats voor DTM rookie Rene Rast en zijn Audi merkgenoot Jamie Green.

De race op zondagnamiddag kende wisselende weersomstandigheden en die werden het best gelezen door Jamie Green. De Audi driver rijder hield het hoofd koel, nam de leiding na de safetyca periode in de 4de ronde, wisselde op het juiste moment naar regenbanden en kon zelfs een straftijd van 5 seconden goedmaken. Na 32 ronden scoorde hij zijn 14de zege in de DTM, voor Mercedes-AMG rijder Gary Paffett en de regerend kampioen Marco Wittmann. Maxime Martin hield aanvankelijk een 7de positie maar haalde de finish niet nadat hij na de safetycar restart een aanrijding had met Rene Rast.

In de tussenstand leidt Lucas Auer met 40 punten, voor Jamie Green (26), Gary Paffett (25) en Timo Glock (25). Het volgende DTM weekend is van 19-21 mei op de Lausitzring.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT
In een notendop: ADAC GT en DTM