Home > #Hoofdnieuws > Loeb in pole naar de finales in Hockenheim

Loeb in pole naar de finales in Hockenheim

In Hockenheim (Duitsland) werden vandaag de derde en vierde heat van de derde ronde van het WK rallycross afgewerkt. En de Fransman Loeb is ook na het afwerken van alle vier de reeksen de leider. Op deze tweede dag domineerde de meervoudig wereldkampioen rally niet zoals op vrijdag en hij liet een tweede en zevende tijd op de tabellen zetten.

Petter Solberg, na de eerste dag nog buiten de finales geklasseerd, zette in de derde reeks een fenomenale tijd neer en won dan ook die heat voor Loeb. In de vierde en laatste reeks werd hij dan nog tweede na de Zweed Timmy Hansen (Peugeot). Daarmee staat Solberg met een vijfde stek na de reeksen weer helemaal onder de mensen.

Loeb op één dus en  met Timmy Hansen als tweede geklasseerd in de tussenrangschikking wordt de heerschappij van Peugeot op de Hockenheimring extra in de verf gezet.  Ook de Zweed Mattias Ekström kwalificeert zich met een vierde plaats voor de finales op zondag. Naast Loeb, Hansen (Timmy), Johan Kristoffersson, Ekström en Solberg verzekerden ook Timo Scheider, Kevin Hansen, Timur Timerzyanov, Kevin Eriksson, Ken Block, Reinis Nitiss en Toomas Heikkinen zich van een plek in de halve finales.

De halve finales staan op zondag om 11u10 gepland met even tevoren een korte warm-up. Omstreeks 11u50 kennen we de winnaar.

(Foto FIaworldrallycross.com)

You may also like
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
WRC: Home Shakedown met Sébastien Loeb
Trophée Andros: Loeb doet mee in Super Besse
Mogen we u voorstellen: Sébastien Loeb