Home > #Hoofdnieuws > WRC: Home Shakedown met Sébastien Loeb

WRC: Home Shakedown met Sébastien Loeb

Foto ©: Hyundai Motorsport

Voor een negenvoudig wereldkampioen rally, is thuisblijven gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor Sébastien Loeb die 79 WRC-overwinningen heeft, is het binnenblijven competitief op zich, meer gewonen dingen zoals Monopoy spelen! Vanuit zijn thuisbasis in Zwitserland spreekt hij over de huidige situatie en hoe hij zijn tijd invult. De Fransman praat over zijn passie van vroeger, gymnastiek en hoe zijn dochter dat nu overneemt.

Séb, eerst en vooral, hoe is het met jou en de familie?

“Met ons gaat het allemaal goed. Ik ben momenteel thuis in Zwitserland, waar we zoveel mogelijk moeten binnenblijven, net zoals iedereen. Ik durf wel te zeggen dat ik geluk heb, want ik woon dicht bij het bos en ik heb een mooie tuin. Er zijn veel anderen mensen die het nu niet zo goed hebben.”

Wat doe je om actief te blijven?

“Ik fiets soms in de ochtend. Ik heb een trampoline gekocht voor in de tuin, ik ben er een dag aan bezig geweest, maar het is leuk om op te springen. In Zwitserland zijn de maatregelen nog niet zo streng als in Frankrijk, maar we probeer onze verplaatsingen te minimaliseren. Alle restaurants, bars, en winkels zijn gesloten, we moeten onszelf entertainen.”

Voor iemand die normaal heel actief is, hoe ga je om met de maatregelen?

“We kunnen niet anders dan er gewoon mee te leven. We moeten deze situatie accepteren en de nieuwe regels respecteren en daarbij helpen we de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Natuurlijk is het niet gemakkelijk, maar we hebben geen keuze, ik kijk naar films, speel soms op de PlayStation. Ik speel gezelschapspellen zoals Monopoly met het gezin, de laatste keer heb ik zelfs gewonnen. We wachten tot de situatie beter wordt.”

Als in deze periode een rally zou kunnen herbeleven, welke rally zou het zijn?

“Misschien mijn eerste overwinning in Finland. Dat was een geweldige overwinning, de volledige rally op de limiet rijden. Als ik er wat langer over nadenk, zou ik ook graag nog eens mijn overwinning in de Elzas (Frankrijk) herbeleven. Toen ik die rally won, had ik de titel bij de rijders en bij de constructeurs tegelijkertijd gewonnen. Dat allemaal voor de neus van mijn vrienden en familie. In deze periode zou ik graag opnieuw met hen de overwinning vieren.”

Is er iets waar je naar uitkijkt als deze situatie gedaan is?

“Het is al van de Monte-Carlo geleden dat ik in de Hyundai i20 Coupe WRC heb gereden. Ik kan niet wachten om opnieuw achter het stuur te kruipen, als is het maar voor een test. Ik kijk er erg naar uit, maar het belangrijkste nu is om veilig te blijven.”

Heb je nog een boodschap voor de fans?

“We missen rally evenveel als de fans denk ik. We hopen dat we zo snel mogelijk het seizoen kunnen hervatten, om opnieuw te kunnen rijden. Als we allemaal samenwerken tegen het virus, zullen we sneller terug zijn.”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender