Home > Rally > ERC > Lukyanuk wint Islas Canarias

Lukyanuk wint Islas Canarias

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Rus Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) werd de eindwinnaar in de Rally Islas Canarias, de tweede manche van het EK Rally. Na de eerste rallydag gisteren viel de klassering in zijn definitieve plooi. Aan het eindpodium veranderde weinig. Lukyanuk bleef voor aan regerend kampioen Kajetanowicz (Fiesta R5) en een Bruno Magelhaes (Skoda Fabia R5)

Bij de Juniors Under 27 was Chris Ingram de snelste voor de Fin Jari Huttunen (beiden op Opel Adam R2). De Junior Under 28 was een zaak voor de Spanjaard Lopez (Peugeot 208T16 R5). Hij ging voor aan de Franse kampioen Michel Sylvain ( Skoda Fabia R5). Zijn merkgenoot Marjan Griebel vond het juiste ritme en de afstelling niet en eindigde 3de. De Letse Rus Gryazin had een probleemvolle rally en vernielde bij verschillende gelegenheden zijn Fabia R5. Hij redde nog een 4de plaats uit de brand.

De Portugees Magelhaes behoudt de leiding in het Europese kampienschap. De volgende wedstrijd is de Akropolis Rally, van 4 tot 6 juni.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
FIA ERC Fafe: Ricardo Teodósio leider na KP1
De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars