Home > #Hoofdnieuws > Bernd Casier op podium in Transilvania

Bernd Casier op podium in Transilvania

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Italiaan Giandomenico Basso (Hyundai i20 R5) was de beste in de Transilvania Rally, de openingsproef van de Tour European Rally, het kampioenschap dat ook Ieper aandoet in juni. De snelle Basso nam de maat van lokale held Bogdan Marisca (Fiesta R5), die hij na de derde proef gisteren achter zich liet. Mooie wedstrijd voor onze landgenoot Bernd Casier, die met Pieter Vyncke aan zijn zijde de verplaatsing naar Roemenië maakte met de Floral Racing Fiesta R5. Casier was geregeld terug te vinden in de top 3, scoorde ook enkele scratches en vocht een hele dag lang een duel uit met de Roemeen Dan Girofan (Fabia R5). Uiteindelijk trok de Belg aan het langste eind en mocht op de de derde trede van het podium.

Minder geluk voor Martijn Wyddaeghe. Zijn rijder, de Koreaan Chevon Lim, ging er hard af met de Hyundai R5. Lim werd afgevoerd voor verder onderzoek.

De volgende wedstrijd op de kalender van de Tour European Rally is de Ypres Rally, 23 en 24 juni.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Officieel – Renties Ypres Rally Belgium geannuleerd
Ypres Rally: de andere winnaars…
BRC Ypres: galerij op zaterdag
BRC Ypres: reacties na de ochtendlus op zaterdag