Home > Rally > BRC > Ypres Rally: de andere winnaars…

Ypres Rally: de andere winnaars…

Terwijl de toppers al aan de pintjes zaten in de diverse VIP- en servicetenten, liepen op de Grote Markt van Ieper nog altijd wagens binnen. Wagens met winnaars aan boord in enkele gevallen! Dit zijn ‘de andere winnaars’

RC4
Op een 16de plaats algemeen, net achter de Porsche’s vonden we James Williams en Tom Woodburn. De Britten wonnen met hun Ford Fiesta R2T de klasse RC4, bevolkt met de kleinere voorwielaangedreven wagens. De krachtigere Fiesta R2T won voor Timo en Rebecca Van Der Marel, 17de in hun toch wel “bling” Opel Adam R2, ook al geen onbekenden in het rallywereldje. Maar als het dan aankwam op punten voor het Belgische kampioenschap, dan deden Steven Dolfen en Thijs Ozeel, 21ste op hun Opel Adam R2, misschien wel de beste zaak, ook al waren ze wat teleurgesteld na enkele uitstapjes, een afslaande motor en veel tijdsverlies.

NCM
Op een 18de plaats kwam Cris Algoedt binnen, op de 1M de winnaar van de klasse NCM, de speelgrond van de BMW’s. Thierry Cockelaere (BMW 1M, 20ste) en Tom Ceuppens (BMW 130i, 24ste) vervolledigden daar het podium.

NGT
Het zware geweld aan Porsche 997 GT3 zit gegroepeerd in klasse N-GT. Tim Van Parijs stond met een 11de positie het beste geklasseerd. Hij won de “Porsche” Cup voor Frederik Delplace (12de) en Claudie Tanghe (14de).

NCE
Blijft er nog de “productie”klasse NCE, waar twee Belgische duo’s het moesten afleggen tegen de Britten Morrison en Carstairs, 28ste op Mitsubishi Lancer Evo9. Rallyhobbyisten Damon Noyelle en Arne Lanssens (34ste), lokale West-Vlaamse rijders, eindigden in deze klasse als tweede voor Verfaillie en Vandoolaeghe op een bescheiden Citroën Saxo, uiteindelijk 50ste algemeen. Of hoe je met bescheiden middelen toch op een Iepers podium kan staan…

(foto: L.Deschuyttere)

You may also like
Rally: Officieel – Renties Ypres Rally Belgium geannuleerd
BRC Ypres: galerij op zaterdag
BRC Ypres: reacties na de ochtendlus op zaterdag
Ypres Rally: de eerste dag in beeld