Home > #Hoofdnieuws > Rallycross in het spoor van DTM te Hockenheim

Rallycross in het spoor van DTM te Hockenheim

Volgend weekend staat in het Duitse Hockenheim de derde wedstrijd van het Wereldkampioenschap Rallycross op het programma. DTM is dan gastheer voor het WK en rallycross tijdens de seizoensopener van DTM, dat resulteert in een onuitgegeven timing.
Nu vrijdag , 5 mei, om 10u50 werken de rijders reeds een eerste testsessie af en in de namiddag zijn er dan de eerste (15u) en tweede (16u05) van in totaal vier heats die bepalen wie er zondag mag aantreden in de (halve) finales. Zaterdag in de erg late namiddag is er een warm-up voorzien gevolgd door de derde en vierde reeks en reeds zondagmiddag kennen we de winnaar, want om 11u40 is er reeds de finale, voorafgegaan door de halve finales vanaf 11u10. Net voor de middag is er dan nog een podiumceremonie waarna het DTM-weekend verder gaat.

Regerend kampioen en huidig leider Mattias Ekström heeft een druk weekend voor de boeg, want naast het WK met de Audi S1 staat er voor hem ook een DTM-wedstrijd op het programma voor zijn werkgever Audi. Het is uitkijken wie de Zweed voor de eerste maal dit seizoen van winst kan houden. De Duitser Timo Scheider, ex-DTM, volgde in Barcelona in zijn spoor, maar kwam er in Portugal niet echt aan te pas, terwijl daar in Portugal ene … Loeb ei zo na Ekström verschalkte met de Peugeot 208. De Fransman kwam dan weer in Spanje niet in het stuk voor. Uitkijken doen we ook naar de Ford Focus van Andreas Bakkerud. Bakkerud ging in Portugal op dag één zelf in de fout, werkte zich daar nog wel terug in de halve finale, maar moest dan na contact aan de kant. En uiteraard zijn er de VW Polo’s van Petter Solberg en zijn Zweedse teamgenoot Johan Kristoffersson, het team presteert bijzonder sterk, maar kende pech op de beslissende momenten. Naast de permanente WK-rijders komen onder meer de Zweed Robin Larsson, die dit seizoen het EK afwerkt met zijn Audi, en de Duitser René Munnich (Seat Ibiza) aan de start.

Hockenheim betekent het begin van een gevulde mei-maand voor de WK-rijders, want een week later is er reeds de ontmoeting in ons land te Mettet  en eind mei gaat het naar het Britse Lydden.

(foto: Johan Dingenen : VW versus Ekström in Barcelona)

You may also like
Dakar 2021: Ekström met X-Raid
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
Extreme E: Abt Sportsline en CUPRA samen aan de start
WRC: Home Shakedown met Sébastien Loeb

Leave a Reply