Home > #Hoofdnieuws > De autosportwereld dit weekend

De autosportwereld dit weekend

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Opnieuw heel wat autosport volgend weekend. met prototypes en GT’s, toerwagens, rally, slalom en moto’s!

In eigen land concentreert de actie op circuit zich rond Spa-Francorchamps. Het World Endurance Championship, WEC, werkt er zijn tweede manche van het kampioenschap af en in de marge van het Prototype en GT geweld zien we er ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de TCR International en de 3.5 V8 World Series aan het werk.

Meerdere landgenoten maken de verplaatsing naar Brands Hatch waar op het mooie Britse circuit het Blancpain Sprint kampioenschap zijn seizoen voortzet. WRT, Dries Vanthoor, Maxime Soulet en Enzo Ide gaan er aan de slag en in het voorprogramma zien we de Lotus Cup Europe met o.a. Verhiest en Rasse. Ook de GT4 Northern opent er zijn seizoen en iets verderop, in Thruxton, is het British Touring Car Championship aan zet.

Meer endurance actie, maar dan iets verder weg is er in Paul Ricard, waar Creventic met de 24H Series half seizoen zijn. We zien er ex-karter Amaury Bonduel met de Vortex, de MARC Focus V8 VDS Racing Adventures van Raphaël van der Straten, Joël Vanloocke, Ryan McLeod en Keith Kassulke, en de Porsche 991 Cup Speedlover van Pierre-Yves Paque, Grégory Paisse, Rik Renmans, Jesus Diez en Richard Verburg.
In de Verenigde Staten kan Marc Goosens weer aan de slag met de Riley in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, deze keer op het Circuit of the Americas in Austin, Texas.

Maxime Martin en RBM staat dan weer aan de start van de openingswedstrijd van het DTM kampioenschap, traditioneel op Hockenheim. Afwachten hoe de teams de reglementswijzigingen van deze winter hebben verteerd.

Zij delen de arena in Hockenheim met het wereldkampioenschap rallycross WK RX
En voor dit weekend teamt het rallycross wereldkampioenschap met de DTM, op het binnenterrein van de Hockenheimring.
In  Japan racen de SuperGT’s en Bertrand Baguette op de omloop van Fuji.

Rally wordt er ook gereden over heel Europa dit weekend. Op de Canarische Eilanden is er de tweede manche van het Europees Rally kampioenschap met de traditionele “Cortes Ingles”. Bryan Bouffier is terug en neemt het op tegen Kajetanowicz, Lukyanuk en vele anderen.
In Roemenië gaat met de Transilvania Rally de Tour European Rally van start, het “kampioenschap” waar ook de Rally van Ieper nu deel van uitmaakt. Bernd Casier is er met de Ford Fiesta R5 van Floréal naartoe.

Ook regionaal een weekend met twee snelheden. Op de Monteberg, nabij Dranouter, wordt voor het eerst een Short rally gereden. Het vormt de tweede manche van het VAS regionale rallykampioenschap en aan de andere kant van het land zien we de 4de manche van het VAS regionale slalomkampioenschap in Zonhoven.

Wie nog meer motorengeluid wil die moet zich richten tot de tweewielers. Het MotoGP circus strijkt neer in Spanje, op het ciruit van Jerez. Onze landgenoten Siméon en Livio Loi verdedigen er hun kansen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
Spa-Franchorchamps is weer open
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty

Leave a Reply