Home > #Hoofdnieuws > Ferrari bezet eerste rij in Sotsji, Vandoorne 17de

Ferrari bezet eerste rij in Sotsji, Vandoorne 17de

Sebastian Vettel heeft de pole position voor de Grote Prijs van Rusland veroverd. De leider in het WK was in de kwalificatie nipt sneller dan zijn Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas (Mercedes). Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich op de zeventiende plaats, maar zal door een gridstraf helemaal achteraan moeten starten in Sotsji.

In het eerste kwalificatiedeel was het weer uitkijken naar wie zich bij de traagste vijf wagens zou scharen, traditioneel is dat een strijd waar vooral Sauber en McLaren hard in vechten. Dat was in het zonnige Sotsji niet anders: Pascal Wehrlein en Marcus Ericsson werden slechts achttiende en negentiende namens Sauber, terwijl onze landgenoot Vandoorne zich in de McLaren op plaats zeventien kwalificeerde. Het einde van de sessie werd opgeschrikt door een dubbele gele vlag, veroorzaakt door Jolyon Palmer (crash in sector 1) en Pascal Wehrlein (gespind in sector 3). Daardoor kon onze landgenoot zijn tijd niet meer verbeteren. Ook rode lantaarn Romain Grosjean (Haas) werd daar slachtoffer van, terwijl Palmer zich op plek zestien nestelde na zijn spin.

In Q2 was Fernando Alonso nog steeds verrassend van de partij, maar hij kon in zijn McLaren helemaal geen vuist maken. Hij zal als vijftiende starten. Ook de Toro Rosso’s van Carlos Sainz (elfde) en thuisrijder Daniil Kvyat (dertiende) overleefden Q2 niet, Sainz moet bovendien nog een gridstraf inlossen na zijn ongeluk met Lance Stroll in Bahrein. Diezelfde Stroll (twaalfde) ging ook niet verder naar Q3, ook Kevin Magnussen (veertiende) mocht uitstappen.

Tijdens het laatste deel was het weer tijd voor het intussen gebruikelijke gevecht tussen Ferrari en Mercedes. Kimi Räikkönen was de snelste in het begin van de sessie, en hij verbeterde zijn tijd ook nipt op het einde van de sessie. Teamgenoot Sebastian Vettel dook met een fantastisch rondje 59 duizendsten onder de tijd van zijn teamgenoot. Mercedesrijder Bottas kwam nog vrij dicht bij beide Ferrari’s en werd derde, teamgenoot Hamilton kon helemaal geen vuist maken en werd op meer dan een halve seconde achterstand vierde. Daniel Ricciardo was best of the rest met de vijfde tijd, al volgde hij al op maar liefst 1,8 seconden van de Ferrari’s. De rest van de top tien werd vervolledigd door Felipe Massa, Max Verstappen, Nico Hülkenberg, Sergio Pérez en Esteban Ocon.

De race in Sotsji is morgenmiddag om 14 uur Belgische tijd.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?

Leave a Reply