Home > #Hoofdnieuws > Kan Neuville nog terugkomen op Evans?

Kan Neuville nog terugkomen op Evans?

In de rally van Argentinië lijkt de eindzege een duel te worden tussen de verrassende leider Elfyn Evans in zijn Ford en Thierry Neuville die aan een remonte bezig is. De Belg in zijn Hyundai verloor op de openingsdag tijd door een defecte schokbreker, maar hij heeft ondertussen wel een deel van zijn achterstand op de Engelse leider goed gemaakt.

Neuville maakte van de eerste proef van de dag gebruik om naar de tweede plek op te rukken, waarbij hij de Noor Mads Ostberg makkelijk opzij zette. Vervolgens bleef Neuville zeer regelmatig, en hij verkleinde zijn achterstand tot nog 44 seconden. Neuville moet ook wel blijven opletten voor de beide Ford Fiesta van Mads Ostberg en Ott Tanak achter hem, die beide op een handvol seconden volgen. Sébastien Ogier lijkt als vijfde niet meer bij machte om mee te spelen voor het podium. Hoe dan ook kan Neuville een goede zaak doen, want hij is de enige van de top 3 in het WK die in Argentinië volop vooraan meespeelt.

Vandaag staan nogmaals de proeven van vanochtend op het menu, of bij tachtig kilometer tegen de chrono.

Leave a Reply