Home > #Hoofdnieuws > Ongeval ontsiert Rally de Wallonie

Ongeval ontsiert Rally de Wallonie

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Honda Civic, startnummer 49, van Didier Bosseloir en co Théo Surson ging vanmorgen om 10u23 van de baan op KP5, Malonne. Het ongeval gebeurde op het stuk tussen de baanposten 5 en 6, net voor het vroegere startpunt van de proef. Volgens de eerste bevindingen van de wedstrijdleiding werd de 20 meter zone gerespecteerd door de aanwezige toeschouwers. Maar net buiten deze zone raakte de wagen enkele mensen uit het publiek. De exacte omstandigheden worden op dit moment ter plaatse nog onderzocht door de autoriteiten.

Maar het feit is dat er in de Rally de Wallonie twee gewonden te betreuren vallen. Het betreft een kind, dat met diverse kneuzingen naar het hospitaal werd gevoerd, en een jonge vrouw, van wie de toestand als ernstig wordt omschreven.

De organisatie kan geen verdere details vrijgeven aangezien het onderzoek op dit moment nog loopt. De proef van Malonne werd geneutraliseerd voor de deelnemers die volgden. De wedstrijdleiding betreurt natuurlijk dit spijtige ongeval en wenst de slachtoffers een spoedig herstel. Ze benadrukken dat de veiligheid van de rally in zijn geheel, zowel van deelnemers als van toeschouwers, altijd één van de prioriteiten is geweest.

Volgens een net binnengekomen bericht zou ook de tweede passage op Malonne worden geannuleerd.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply