Home > Circuit > Twee Nascar kampioenen nemen afscheid

Twee Nascar kampioenen nemen afscheid

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nascar legende Dale Earnhardt Jr (foto) zal niet aan het stuur zitten van zijn getrouwe Chevrolet n°88 in 2018. Zijn team Hendrick Motorsports laat weten dat ze met de zoon van de zevenvoudige Nascarkampioen over zijn terugtrekking uit de racerij hebben gepraat. Earnhardt Jr is tweevoudig winnaar van de Daytona 500 en telde in zijn carriére 26 overwinningen en 13 pole positions in 603 wedstrijden. Vorig jaar leed hij echter aan een herseninfarct en daardoor miste hij de helft van het seizoen. Er werden sinds ernstige vragen gesteld omtrent zijn terugkeer naar de Nascar competitie.

In het begin van deze maand, op zondag 2 april, overleed een andere oud-kampioen van de Nascar. Sam Ard won tweemaal de “Busch Series” Nascar, de voorloper van de Xfinity, in 1983 en 1984. In 92 wedstrijden haalde hij 22 overwinningen en 24 poles. In oktober 1984 had hij op de North Carolina Speedway in Rockingham een zwaar ongeval en trok zich terug uit de actieve racerij. Hij leidde daarna nog een eigen team. De laatste jaren streed Sam Ard tegen de ziekte van Parkinson en tegen Alzheimer. Hij overleed op 78-jarige leeftijd.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: TCR Eseries, British GT en NASCAR
In een notendop: Supercars All Star, NASCAR & EuroNascar
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
NASCAR: Kyle Larson geschorst voor onbepaalde duur na racistische uitlatingen

Leave a Reply